Stiri Brasov

Alimentele europene rămân „pe drum”. Nu este încă o procedură clară în privinţa distribuţiei acestora

alimente europeneProcedura de distribuţie a alimentelor europene către beneficiari s-a schimbat din acest an însă, deocamdată, autorităţile locale nu au fost înştiinţate şi cum se va proceda, reprezentanţii Guvernului făcând doar anunţul că distribuţia va începe după data de 16 noiembrie. Braşovenii au început deja să bată la uşile primăriilor pentru a se informa cu privire la procesul de distribuţie, mai ales că pe cupoanele primite se specifică un „termen de predare”, care este de fapt data emiterii respectivului tichet, dar care i-a indus pe mulţi în eroare crezând că au rata şansa să îşi ridice alimentele.

Până anul trecut, Consiliul Judeţean se ocupa de distribuţia alimentelor către primării, dar de anul acesta Guvernul a decis ca producătorii să livreze direct primăriilor alimentele, iar prefecturile să supervizeze întreaga activitate. Reprezentanţii Primăriei Braşov au precizat că până în prezent nu le-a fost comunicată nici o dată, respectiv cât de mare va fi cantitatea de alimente sau care este numărul de beneficiari, astfel ca să fie identificate resursele de logistică,  astfel ca să se stabilească o zonă de depozitare, iar braşovenii să poată fi anunţaţi din timp când va începe distribuţia.

Nu a fost stabilit centrul de distribuţie

„Distribuţia cupoanelor a început încă de luna trecută şi s-a afirmat public că beneficiarii trebuie să se adreseze autorităţilor locale, dar, până în acest moment, nu avem nici o informaţie oficială legată de procedura din acest an. Săptămâna trecută, Direcţia de Servicii Sociale Braşov a transmis o adresă Prefecturii prin care a solicitat numărul de beneficiari, data la care începe aprovizionarea cu produse, ţinând cont că anul acesta operaţiunea se va face direct de către producători, astfel ca să ne putem organiza. Sperăm ca la nivel naţional să se asigure o informare a cetăţenilor cu privire la aceste etape”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. Anul trecut, în municipiul Braşov au fost peste 13.000 de beneficiari, însă centrul de unde vor fi distribuite alimentele va fi anunţat de Primăria abia după ce va primi datele oficiale de la reprezentantul guvernului în teritoriu şi după ce va fi dezlegată „enigma” distribuţiei alimentelor.

3,3 milioane de beneficiari

Cuponul reprezintă o noutate introdusă în acest an. Fiecare tichet are pe spate numele unității unde trebuie să se prezinte persoana pentru a-și ridica alimentele, din momentul în care este anunţat că sunt disponibile aceste ajutoare. Un număr suplimentar de aproximativ 700.000 persoane vor primi cupoane pentru alimente în cadrul Programului. Astfel, dacă în 2013 beneficiau doar 2,6 milioane persoane, de acum numărul total va ajunge la peste 3,3 milioane. Diferenţa constă în introducerea printre beneficiari a celor care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*