Stiri Brasov

Licitaţia pentru reabilitarea atelierelor Liceului Rulmentul, câştigată de Conforest în schimbul sumei de 1,43 milioane de lei

Ateliere Scoala Profesionala Kronstadt (18)De săptămâna viitoare, vechile ateliere ale Liceului Rulmentul vor intra în şantier şi vor fi modernizate, astfel ca să poată fi folosite de elevii Şcolii Profesionale Kronstadt care studiază în această locaţie. Valoarea estimată a proiectului a fost de aproape 2,23 de milioane lei, cu tot cu TVA, iar valoare de adjudecare a fost de 1,439 milioane de lei, inclusiv TVA, ţinând cont că a fost o concurenţă destul de mare, participând opt firme. Primăria Braşov a semnat deja contractul de lucrări cu firma câştigătoare, Conforest SA, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi dat săptămâna viitoare. „Sperăm să finalizăm lucrările cât mai repede, în aşa fel încât să avem timp să le şi dotăm cu echipamentele necesare, pentru ca elevii să poată beneficia de cele mai bune condiţii de pregătire, nu numai în cadrul firmelor partenere, ci şi în cadrul şcolii. Vom reamenaja şi sala de sport, şi vom găsi o soluţie şi pentru copiii care acum locuiesc în fostul internat al liceului Rulmentul şi care sunt cazuri sociale, astfel încât să putem să reamenajăm această clădire şi să o punem în întregime la dispoziţia elevilor şcolii Kronstadt. Iată că Braşovul face ce trebuie din punct de vedere al învăţământului şi cred că este un  punct de reper pe harta României, cu exemple de bună practică în domeniul învăţământului şi nu numai”, a subliniat primarul George Scripcaru.

Lucrările de refacere a atelierelor, care sunt într-un stadiu destul de avansat de degradare, au în vedere hidroizolaţia terasei pe o suprafaţă de 1.150 de metri păstraţi, reabilitarea faţadei, reabilitarea interioarelor, înlocuirea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare, reabilitarea grupurilor sanitare şi recompartimentări. Conform contractului, termenul de execuţie a lucrărilor este de cinci luni. Prin parteneriatul asumat la înfiinţarea acestei şcoli profesionale acum doi ani ca proiect unicat în ţară, de dotarea atelierelor se vor ocupa firmele private partenere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*