Stiri Brasov

Zoo Braşov va avea 36 dintre cele mai veninoase specii de şerpi din lume

Inaugurare zoo6 oct 2014 (65)Până la finele lui noiembrie, se vor finaliza lucrările de amenajare a corpului de clădire în care vor fi găzduite păsările exotice şi reptilele de la Zoo Braşov. Investiţia, în valoare de 100.0000 de euro, a fost finanţată de la bugetul local şi nu a făcut parte din proiectul de modernizare al parcului, care a fost finanţat în proporţie de 75% de la Ministerul Mediului, după cum a precizat viceprimarul Braşovului Adrian Atomei.

Acesta a spus că în noul corp de clădire vor fi aduşi şi unii dintre cei mai veninoşi şerpi din lume, astfel că Zoo Braşov va avea o colecţie unicat. „La Zoo Braşov va putea fi admirată cea mai mare colecţie de şerpi veninoşi din România şi acest lucru ni l-a confirmat reprezentantul Asociaţiei Europene a Grădiniilor Zoologice şi acvariilor (IAZA) care a fost la Braşov. Vor fi în total 36 de specii”, a explicat Atomei. Totodată, până la finele anului, administratorii grădinii zoologice vor să crească efectivul de animale şi să mai aducă un leopard, ţinând cont că există un adăpost special amenajat pentru acesta care, deocamdată, este gol. „Cel mai probabil acesta va fi adus de la Grădina Zoologică din Budapesta şi va fi o donaţie. Totodată, prin această colaborarea cu IAZA, vrem ca în prima jumătate a anului viitor să mai aducem şi alte exemplare, fiindcă avem destule spaţii libere”, a subliniat Atomei.

Planetariul rămâne pentru anul viitor

Tot pentru anul viitor, de la bugetul local se vor aloca fonduri şi pentru dotarea spitalului veterinar din incinta Zoo, mai ales că acesta va putea oferi servicii şi pentru animalele de companie ale braşovenilor. „În următoarele două luni, vom lua o decizie şi în ceea ce priveşte funcţionalizarea planetariului. Cea mai avantajoasă soluţie ar fi să găsim un partener care să investească, pentru că este necesară o investiţie destul de mare, dar şi personal specializat. Sperăm să putem da în folosinţă planetariul până la finele anului viitor”, a susţinut viceprimarul Braşovului.

Magnet pentru turişti

Zoo a devenit un magnet pentru turişti după redeschiderea sa acum trei săptămâni. Cele mai bune zile au fost cele de duminică, când mii de persoane au trecut pragul parcului zoologic, respectiv 8.000 în prima săptămână de după redeschidere, 4.800, în cea de-a doua duminică şi 1.930, duminica trecută. În total, din bilete Zoo Braşov a încasat în această perioadă 260.000 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*