Stiri Brasov

De la jumătatea lui noiembrie, vârstnicii cu dizabilităţi se vor putea caza la centrul respiro din Noua cu 50 de lei pe zi

Camin-batrani-Noua-400x266Centrul de zi de tip Respiro de la Căminul de Bătrâni din Noua, care se adresează bătrânilor cu dizabilităţi sau netransportabili care sunt îngrijiţi de familie şi oferă posibilitatea cazării şi îngrijirii acestora pe o perioadă determinată de timp, îşi va deschide porţile până la jumătatea lunii viitoare. Vârstnicii ar putea fi cazaţi în acest centru pe o perioadă determinată, cât nu are cine să se îngrijească de ei, ca la o „pensiune”. Tariful perceput pe zi va fi unul destul de avantajos, în comparaţie cu cel de pe piaţa privată, de 50 de lei pe zi, ţinând cont că în aceşti bani, cei care se vor caza aici vor avea parte pe lângă îngrijire medicală specializată şi cazare, şi de hrană (trei mese pe zi şi două gustări), dar şi de tratament în baza medicală de la Căminul de Bătrâni.

În şedinţa de Consiliu Local de astăzi se vor supune dezbaterii o serie de noi prevederi aduse Regulamentului de acordare a serviciilor socio-medicale furnizate în cadrul Centrului de îngrijire temporară de tip Respiro de funcţionare, astfel ca de luna viitoare centrul să poată să funcţioneze.

În noul regulament se precizează că persoanele cu deficienţe grave vor putea  beneficia gratuit de serviciile Centrului pentru o perioadă de 25 de zile lucrătoare, apoi vor trebui să plătească pentru servicii. Tot gratuit, dar pe o perioadă de maximum 30 de zile calendaristice şi în limita a 5 locuri/lună, vor putea beneficia de serviciile Centrului şi persoanele care înregistrează pe membru de familie un venit lunar de până la 426 de lei. În cazuri speciale, cu aprobarea Directorului General al Direcţiei de Servicii Sociale Braşov, însoţitorii beneficiarilor de servicii sociale acordate în cadrul Centrului de îngrijire temporară de tip Respiro, beneficiază gratuit de cazare, dar suportă integral costurile de hrană de 12 lei/zi. Perioada de acordare a serviciilor sociale pentru beneficiarii Centrului de îngrijire temporară de tip Respiro este de minim 10 zile şi de maxim 90 de zile într-un an calendaristic.

Va funcţiona la jumătate din capacitate

Deocamdată, edilii vor da drumul la jumătate din capacitate, adică doar la 20 de locuri, fiind angajate 12 persoane pentru buna funcţionare a centrului. Numărul de solicitări primite depăşeşte însă 50, iar reprezentanţii Direcţiei de Servicii Sociale Braşov care administrează „pensiunea” derulează anchete sociale. Aripa liberă a căminului de bătrâni din Noua unde va funcţiona acest centru are în total 33 de camere.

2 Comentarii

  1. Tusan Corina

    As dori un loc ptr tata la acest azil cam 3 luni

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*