Stiri Brasov

Consiliul Judeţean a alocat bani în regim de urgenţă şcolilor speciale. Marea împărţire a banilor primiţi de la Guvern se decide săptămâna viitoare

Plen Consiliul Judetean (7)Consilierii judeţeni s-au întrunit ieri într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba bugetele de venituri şi cheltuieli ale centrelor de educaţie incluzivă de la Victoria şi Făgăraş. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Popa, care deţine atribuţiile de preşedinte al forului până la finele acestei luni, a precizat că era necesară o rectificare bugetară pentru cele două unităţi şcolare, în vederea deblocării situaţiei şi achitarea salariilor cadrelor didactice pe ultimele luni din acest an. Centrul de Educaţie Incluzivă de la Victoria are 9 clase şi 94 de elevi, iar bugetul necesar funcţionării acestei instituţii până la finele acestui an era de peste 418.000 de lei. La Făgăraş, unde centrul este ceva mai mare, fiind 18 clase şi 155 de elevi, bugetul necesar secţiunii de funcţionare pe 2014 este în cuantum de 1,41 milioane de lei. Totodată, pentru anul viitor, bugetele estimate ale celor două unităţi şcolare speciale este de 1,24 de milioane de lei, respectiv 3,57 de milioane de lei.

Tot în şedinţa de ieri a fost stabilită şi componenţa Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Braşov, care nu a mai funcţionat de câteva luni, din cauza demisiei unuia dintre membri. Acest demers era necesar în condiţiile în care multe dintre persoanele cu handicap trebuiau să îşi reînnoiască certificatele fără de care riscau să îşi piardă indemnizaţia sau alte drepturi pe care le deţin.

Se vor aloca bani pentru primării şi drumuri

Plenul CJ Braşov se va reuni în şedinţă ordinară miercurea viitoare, când va trebui să decidă asupra împărţirii banilor veniţi de la Guvern la ultima rectificare a bugetului de stat. „Am primit 9,6 de milioane de lei pentru drumuri, o parte din bani urmând să ajungă la diverse primării pentru reparaţia drumurilor comunale, 1,5 milioane de lei urmând să fie rezervaţi pentru asigurarea serviciului de deszăpezire până la finele anului, iar restul pentru reabilitarea drumurilor judeţene. Tot în această şedinţă, se va decide şi asupra împărţirii celor 2 milioane alocate din cotele defalcate primăriilor din judeţ”, a subliniat Mihai Popa. Acesta a precizat că banii alocaţi autorităţilor locale vor fi folosiţi în special pentru plata arieratelor primăriilor. „Se vor da bani pentru aproximativ 25 de primării care se află în astfel de situaţii, primării din toate spectrele politice”, a asigurat vicepreşedintele CJ Braşov.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*