Camera de Comerţ şi Industrie Braşov organizează cursuri de formare profesională pentru ocupaţiile de „Director de hotel” şi „Director de restaurant”. Cursurile sunt organizate în contextul unei oferte de servicii turistice mult mai largă faţă de paleta anilor `90, devenind evidentă nevoia profesionalizări accentuate în rândul persoanelor care administrează unităţi hoteliere şi restaurante. Această profesionalizare se traduce în fapt prin trecerea de la un pachet minimal de servicii, care presupunea doar furnizarea de cazare şi hrană, la un pachet mult mai complex care vizează adaptarea constantă la nevoile pieţii. A administra cu succes un hotel şi un restaurant înseamnă să ştii să atragi clienţi şi să îi faci pe aceştia să revină de fiecare dată, înseamnă să ştii să comunici şi să promovezi, aspecte care presupun aplicarea unor cunoştinţe din domenii variate.
Cei care doresc să se înscrie la cele două cursuri trebuie să aibă cel puţin diploma de bacalaureat, durata fiecărui curs fiind de 200 de ore. Tarifele aplicate pentru cele două cursuri sunt de 1.200 de lei fiecare, membrii Camerei având o reducere de 10%.
Certificatul de absolvire este eliberat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vărstnice şi Ministerul Educaţiei Naţionale.