Stiri Brasov

Consiliul Județean a primit peste 9,6 milioane de lei pentru întreținerea și repararea drumurilor

Plen Consiliul Judetean Brasov parlamentari (1)Consiliul Judeţean Braşov a primit de la Guvern în urma rectificării bugetare 13,634 de milioane de lei. Cea mai mare sumă alocată din cotele defalcate din impozitul pe venit şi TVA, 9.685.000 lei, este destinată pentru întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene şi comunale. Vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu, a precizat că 1,5 milioane de lei din aceşti bani vor fi alocate pentru asigurarea serviciului de deszăpezire, suma fiind estimată pe baza cheltuielilor efectuate în anii anteriori pentru acest serviciu.

„Am estimat că 1,5 milioane de lei ne vor ajunge pentru a asigura deszăpezirea în lunile noiembrie şi decembrie, pentru celelalte luni de iarnă urmând să alocăm fondurile necesare din bugetul pe anul viitor. Urmează ca împreună cu colegii consilieri judeţeni să avem unele discuţii pentru a stabili ce lucrări urgente de reparare a drumurilor comunale şi judeţene vom finanţa. Săptămâna viitoare, vom avea cel mai probabil o şedinţă de plen în care vom repartiza aceste sume”, a precizat Mihai Pascu. Pentru 2014, CJ Braşov primise 6,42 de milioane de lei pentru întreţinerea şi repararea drumurilor, sumă care nu era deloc suficientă. CJ Braşov are în curs de derulare o licitaţie pentru atribuirea unui contract cadru de întreţinere şi reparare a drumurilor judeţene pentru următorii patru ani, licitaţia fiind în curs de atribuire. Valoarea estimată fără TVA a acordului cadru este de minimum 21.479.504 lei şi maximum 378.438.848 lei, la licitaţia depunându-şi oferta opt societăţi şi asocieri de firme din toată ţara.

 Bani şi pentru localităţi

Totodată, alte 1,98 de milioane de lei au fost alocate la rectificarea bugetară pentru bugetul Consiliului Judeţean şi al instituţiilor subordonate. Există şi o rectificare negativă din banii alocaţi din cotele defalcate pe venit pentru echilibrarea bugetelor autorităţilor locale, însă aceasta este în cuantum de 15.000 de lei. „O să vedem de unde va fi tăiată această sumă, probabil de la localităţile care au primit mai mulţi bani în martie. În schimb, din cotele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale ne-au fost repartizate 1,992 milioane de lei, bani pe care urmează ca în urma discuţiilor din cadrul comisiilor de specialitate şi cu consilierii judeţeni să îi împărţim pe localităţi”, a explicat vicepreşedintele CJ Braşov.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*