
Deşi în luna mai a acestui an, după ce DJ 104 Şercaia – Hoghiz a fost preluat de către Compania de Drumuri, oficialii ministerului Transporturilor au promis că şoseaua va intra în reparaţii capitale, lucrările urmând să se finalizeze în toamna anului viitor, situaţia nu s-a schimbat aproape deloc. Cei care tranzitează frecvent drumul spun că s-a făcut ceva de „ochii lumii” în primăvară, respectiv s-au mai nivelat denivelările şi s-a mai pus puţină piatră în gropi, dar practic se circulă la fel de greu, ţinând cont că a fost vorba doar de o lucrare provizorie, astfel că şoseaua continuă să se strice tot mai rău de la o zi la alta. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), împreună cu o delegaţie a Ministerului Transportului au inspectat la începutul unii mai 2014 mai multe drumuri naţionale şi judeţene din Braşov, care aveau nevoie urgentă de reparaţii capitale, ţinând cont că se aflau într-o stare avansată de degradare. Pe DJ 104, cunoscut ca şi „drumul ruşinii”, costurile investiţiei fuseseră estimate la suma de 22 de milioane de euro.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Mihai Popa a precizat că vara aceasta CNADNR a reuşit doar efectuarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente şi a refăcut Studiul de Fezabilitate aferent acestei investiţii. „A fost organizată procedura de achiziţie pentru lucrări şi cred că în noiembrie va fi stabilită firma care va trebuie să se ocupe de investiţie. Având în vedere că este vorba despre o sumă mare, reparaţiile capitale cred că vor începe anul viitor”, a susţinut Popa.
Înainte ca drumul să fie inclus în categoria drumurilor naţionale, cu o finanţare primită de Consiliul Judeţean Braşov de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, au fost reabilitate sectoarele de drum din intravilanul localităţilor Şercaia, Comăna şi parţial Părău, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 9,6 milioane de lei, sumă din care s-au primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice doar şapte milioane de lei, astfel că la Părău a fost reabilitată doar o porţiune a acestei artere.