Stiri Brasov

Care sunt primele cartiere din Braşov, unde se va taxa la oră locul de parcare de lângă bloc

Parcare prin sms (1)Braşovenii care nu au încă un loc de parcare de reşedinţă mai au o şansă până la finele acestui an să îşi închirieze unul de la Primărie. De anul viitor, locurile rămase libere între blocuri vor fi transformate în locuri de parcare cu plată, iar primele cartiere vizate în acest sens sunt Triaj, Craiter, Fundătura Hărmanului, Bartolomeu, Florilor, Scriitorilor şi Şchei. Luna aceasta, edilii vor distribui abonamentele pentru braşovenii care au închiriat un loc de parcare în Craiter, Fundătura Hărmanului şi Triaj. De exemplu, în Craiter, dintre cele 1.330 de parcări amenajate, 615 sunt libere, în Traij sunt disponibile 695 din cele 1.387 amenajate, iar în Fundătura Hărmanului doar jumătate dintre cele 354 de locuri de reşedinţă sunt ocupate. În noiembrie, le vor fi distribuite abonamentele de parcare celor care locuiesc în Scriitorilor, Florilor, Barolomeu şi Şchei.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a precizat că orice posesor de autoturism, fie persoană fizică, fie persoană juridică, din aceste zone, poate depune la Primărie o solicitare pentru închiriere unui loc de parcare de reşedinţă până la finele anului, parcările urmând să fie închiriate pe principiul „primul venit, primul servit”. „De la 1 ianuarie, toate locurile rămase libere din aceste cartiere vor fi transformate în parcări publice cu plată. Nu se vor mai organiza alte licitaţii pentru reatribuirea locurilor rămase libere, ci se va percepe taxă ca în orice parcare publică din municipiu”, a explicat Toarcea.

În următoarea perioadă, se vor elibera abonamente de parcare şi pentru cei care locuiesc în celelalte cartiere, după care şi în zonele respective se va aplica taxa ca pentru un loc public de parcare. În prezent, în municipiul Braşov sunt amenajate aproximativ 42.500 de locuri de reşedinţă, iar, până acum, doar pentru aproape 31.000 dintre acestea se plăteşte abonament. Dacă cei care deţin un abonament de reşedinţă plătesc doar 0,39 de lei pe zi pentru ocuparea locului de parcare, pentru ocuparea unui loc public taxa pe zi este de 12 lei, iar abonamentul lunar ajunge la 90 de lei.

3 Comentarii

  1. Sunt tare curios cum o sa marcheze aceste locuri…mai ales daca vor fi intercalate cu alte locuri pentru care s-a platit abonament…

  2. Locuitorii Brasovului sunt furati pe fata cu aceste taxe pt. locurile de parcare. Ar trebui sa faca scandal, sa ceara demisia primarului!

  3. gata cu japca

    Trebuie sa ne unim si sa terminam o data cu japca asta a parcarilor. Unde mai este dreptul la libera cirulatie? Cu ce drept ma taxeaza, amendeaza primaria ca parcam in fata blocului nostru sau atunci cand mergem in vizita? Daca in vizita fiind ma imbat am de ales, ori platesc parcare o zi doua ori plec beat cu masina? Daca ii duc cumparaturile lui bunica si beau si un ceai la ea trebuie sa platesc parcare in fata blocului? Si cum estimez cat stau? Si daca bunica imi pune si o tocanita o refuz ca imi expira parcarea si nu mai cobor si urc iarasi 4 etaje sa mananc?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*