Primăria Brașov a solicitat autorității de management a Programului Operațional Regional o prelungire a termenului pentru finalizarea centrului de agrement din Poiana Brașov, ținând cont că licitația a fost reluată, după ce firma care executa lucrările a intrat în insolvență. Proiectul ar fi trebuit definitivat cel târziu la finele acestui an, iar edilii brașoveni au solicitat o prelungire până la finele lui decembrie 2015, când de altfel este obligatoriu să fie încheiate toate proiectele cu finanțare europeană.
La noua licitație lansată în luna iulie și-au depus oferta 13 firme din judeţele Braşov, Olt, Argeş şi Bucureşti, dar și o firmă din Spania. Comisia de licitaţie se află încă în procedura de analiză a ofertelor, criteriul principal de atribuire fiind prețul cel mai mic. „Ne dorim să semnăm contractul cât mai repede şi să continuăm construcţia. Dezvoltarea staţiunii Poiana Braşov este una din priorităţile noastre, iar această dezvoltare cuprinde toate aspectele, de la infrastructura pentru schi, accesul în Poiană, crearea de locuri de parcare, până la acest centru de agrement unde turiştii vor avea o posibilitate în plus pentru petrecerea timpului liber. Dorim să transformăm Poiana Braşov într-o staţiune de sejur pe tot parcursul anului, iar acest proiect este foarte important pentru noi”, a precizat primarul George Scripcaru.
În ce stadiu sunt lucrările
Lucrările au demarat în primăvara anului trecut, însă centrul nu este realizat decât în proporţie de 30%, ţinând cont că până acum s-a lucrat la partea cea mai grea. Muncitorii au reuşit până la finele anului trecut, când practic s-a închis șantierul din cauza vremii reci, să toarne placa de beton peste infrastructură, şi o parte din stâlpii şi construcţia zidăriei pentru primul nivel. Valoarea lucrărilor care au mai rămas de efectuat se ridică la suma de 27,7 milioane de lei, fără TVA , însă valoare totală a proiectului este de 44,48 milioane lei fără TVA, din care 50% sunt fonduri europene.
Ce dotări va avea noul complex
Centrul, care este construit pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi va avea opt piste profesioniste de bowling, trei mese biliard, două piste minibowling, jocuri pentru copii, jocuri electronice, simulatoare, mese de minihochey, minifotbal şi minibaschet, dar şi o sală de căţărare cu suprafaţa de 250 mp, având pereţi de escaladă pentru trei tipuri de dificultate şi capacitatea de 10 persoane simultan şi o sală minigolf cu 9 module, având capacitatea de 50 de persoane. Totodată, în cadrul centrului va exista o sală multifuncţională cu capacitatea de 246 persoane, dar şi un spaţiu expoziţie de 345 mp.
Şi în aer liber vor fi oportunităţi de distracţie. Pe aproape 13.000 de metri pătraţi vor fi amenajat un teren de skateboard, piste de biciclete şi o pistă pentru săniuş şi bob.