Stiri Brasov

Șase firme se „bat” pe un contract de lucrări de 7,2 milioane de lei pentru înlocuirea magistralei din Florilor

Lucrari Tetkron subtraversare Saturn (4)Săptămâna aceasta, reprezentanții Primăriei vor anunțat câștigătorii licitațiilor pentru realizarea a două investiții de anvergură în Brașov. Una dintre acestea este amenajarea interconexiuni pentru reţeaua de transport a apei fierbinţi în zona de Nord a Braşovului, tronson II, CET-Florilor. Lucrările au fost scos la licitaţie pe 25 august și au participat şase firme, ofertele acestora fiind deschise pe 11 septembrie. Valoarea estimată a investiției este de 7,2 milioane lei, fără TVA. Reprezentanţii furnizorului de agent termic susţin că astfel s-ar reduce costurile, ţinând cont că această porţiune de reţea este destul de veche şi are pierderi.

Noile conducte vor fi amplasate parţial pe acelaşi traseu cu reţelele de distribuţie existente în special în zona de supratraversare a liniilor de cale ferată şi a pârâului Timişul Sec, spre Craiter. Practic, se vor monta conducte noi preizolate care vor fi îngropate pe o porţiune din traseul existente, dar şi pe un traseu nou până la racordarea cu reţeaua care alimentează cartierul Tractorul şi care a fost înlocuită încă de acum doi ani. 6.623.492, 89 lei fără TVA reprezintă valoarea lucrărilor, iar 659.555,97 lei fără TVA, este suma aferentă lucrărilor diverse şi neprevăzute, reprezentând procent de 10% din valoarea investiţiei. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, achiziţia de lucrări se află în ultima fază procedurală, iar săptămâna aceasta va fi anunţat câştigătorul şi se va semna contractul de lucrări.

Se desemnează constructorul și pentru atelierele Kronstadt

Tot săptămâna aceasta, va fi desemnat și constructorul care se va ocupa de reamenajarea vechilor ateliere școlare din incinta Școlii Profesionale Kronstadt. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1,799 milioane de lei, iar, în total, au fost depuse opt oferte, preţurile oferite de firmele de construcţii variind între 1,16 şi 1,63 milioane de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*