Stiri Brasov

DN 13 intră în șantier pe proțiunea dintre Pasajul Fartec și Baumax. Se construiește un giratoriu și se montează separatoare de sens

pasaj fartec dublare_octombrie 2013_foto nikon 053Săptămâna aceasta, reprezentanții Primăriei Brașov vor demara lucrările de resistematizare a traficului rutier pe DN 13, pe porțiunea cuprinsă între Pasajul Fartec şi intersecţia cu tronsonul III al ocolitoarei Braşovului. Până la finele săptămânii trecute s-au efectuat trasările necesare pentru amenajarea noilor elemente de sistematizare rutieră.

„Pe baza unei analize făcute de Direcţia Tehnică din Primărie împreună cu Poliţia Locală şi Poliţia Rutieră, am decis ca în zona de acces în municipiul Braşov dinspre Târgu Mureş, să se facă o resistematizare a traficului rutier, astfel ca să se poată asigura un acces facil şi în condiţii de siguranţă la obiectivele din zonă, de la centre comerciale şi de agrement, la depozite sau piaţa din zonă, mai ales că şi traficul greu a fost scos de pe această porţiune. Pe mijlocul acestei artere de circulaţie vom monta separatoare de sens, se vor mai amenaja încă două giraţii şi vom regândi şi amplasarea refugiilor de călători, astfel ca persoanele care utilizează acest traseu, fie că merg la serviciu, fie că merg la piaţă, să se poată îmbarca şi debarca din mijloacele de transport în comun în condiţii de siguranţă. Dacă ne ajută vremea, vom începe cu amenajările dinspre Pasajul Fartec spre intersecția cu ocolitoarea”, a explicat primarul George Scripcaru.

 

Cele două noi giratorii vor fi amenajate în dreptul benzinăriei Mol de la intersecția B-dului Griviţei cuj Calea Feldioarei, iar celălalt în dreptul Baumax. Pentru început, dacă vremea va fi bună, se va lucra la giratoriul de la Baumax. Totodată și staţiile de autobuz de pe acest traseu vor fi reamplasate, respectiv în faţa depozitului de legume-fructe (AST), odată cu deschiderea accesului spre piaţa de legume-fructe en-gros, şi alta după sensul giratoriu de la Dedeman, în direcţia de mers spre Stupini.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*