Stiri Brasov

RIAL a primit „cadou” două parcele pentru a se apuca de construcția unor blocuri sociale în Timiș – Triaj

blocuri in constructieConsiliul Local a decis, în ședința de Consiliu Local de la finele săptămânii trecute, să dea în administrarea RIAL două parcele de teren, una în suprafață de 1.000 de metri pătrați, iar alta de aproape 1.966,72 metri pătrați, pentru amenajarea unor locuințe sociale. Terenurile se află în zona Timiș – Triaj și fuseseră date în administrarea ANL în 2009 pentru construcția unor blocuri. Edilii brașoveni au luat decizia să rezilieze contractul cu Agenția de Locuințe, după ce în ultimii cinci ani proiectele propuse de aceasta nu s-au materializat. „Ținând cont că ANL a renunțat la aceste proiecte, am decis să ne ocupăm noi de acestea. Practic RIAL se va ocupa de acest proiect, iar, întâi de toate, va întocmi un studiu de fezabilitate pentru a vedea exact ce fel de locuințe se vor amenaja, în ce număr, iar în paralel va trebui să căutăm și o sursă de finanțare pentru realizarea investiției”, a explicat primarul George Scripcaru.

La Primăria Brașov a fost înregistrat un număr destul de mare de cereri pentru obținerea unei locuințe sociale, iar edilii brașoveni își manifestaseră intenția de a ridica pe aceste terenuri câteva locuințe modulare. Locuinţele modulare sunt de fapt containere utilate cu tot ceea ce este necesar pentru un trai decent, iar la exterior au aspectul unor blocuri, ţinând cont că pereţii sunt îmbrăcaţi uniform. În planurile inițiale, era prevăzută, pentru început, construcția a patru astfel de imobile cu maximum 50 de apartamente, investiţia fiind estimată la 1,8 milioane de euro.

Proiect abandonat în 2008

Şi în 2008, Primăria încheiase un parteneriat cu RIAL în vederea construcţiei a 12 blocuri tip vilă, cu câte 32 de apartamente, în zona Fundătura Hărmanului şi Bartolomeu – Stupini. Cum investiţia era destul de costisitoare, autorităţile au abandonat proiectul în contextul în care şi bugetul Braşovului a fost afectat de criza economică. Cele 12 blocuri urmau să aibă mansardă şi câte 37 de parcări subterane şi să fie construite şi administrate tot de către RIAL din fonduri proprii, dar şi din fonduri provenite din bugetul local şi alocate de Ministerul Lucrărilor Publice. Proiectul a fost abandonat, după ce ANL și-a manifestat intenția de a construi câteva blocuri la Brașov.

44 de locuințe sociale noi, anul acesta

Anul acesta, Primăria Brașov nu va putea onora decât 44 dintre cele peste 200 de cereri pentru o locuință socială, după ce vor fi definitivate lucrările de transformare a vechiului internat al Liceului de Alimentație Publică în bloc de locuințe sociale. Lucrările ar urma să se finalizeze în luna decembrie, iar familiile să se mute în casă nouă până în Ajunul Crăciunului. „Vorbim de o investiţie care vizează o categorie socială care se confruntă cu probleme mari, familii aflate în situaţii de risc social, iar acest proiect va asigura locuinţe pentru 44 dintre aceste familii din municipiul Braşov. Tocmai de aceea sunt foarte interesat ca până la sfârşitul anului aceste persoane să se mute în casă nouă şi i-am cerut constructorului să lucreze într-un ritm alert, astfel încât să le putem oferi acestor oameni un frumos cadou de Crăciun”, a subliniat primarul Brașovului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*