Stiri Brasov

Deschiderea şantierelor la podurile şubrezite întârzie. Procedurile de licitaţie vor demara abia în octombrie

Pasaj fartec subred 1Ţinând cont că demararea lucrărilor de reabilitare a podurilor de pe străzile Zizinului şi Lânii au fost blocate câteva luni bune, din cauza unei bariere birocratice cauzate de un ordin interpretabil al Ministerului Mediului, procedurile de selecţie a constructorului vor demara cel mai devreme abia la finele lunii octombrie, astfel că, mai mult ca sigur, investiţiile propriu-zise se vor efectua anul viitor. „Suntem în faza finală de elaborare a documentaţiei pentru cele două poduri şi sperăm ca în maximum două săptămâni documentele să fie gata şi le trimitem spre avizare Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice  ANRMAP. Speram ca până la sfârşitul lunii octombrie să primim avizul, astfel încât să putem lansa licitaţia pe SEAP”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Reprezentanţii Primăriei Braşov, împreună cu conducerea Serviciului de Gospodărire a Apelor Braşov, a avut acum o lună o discuţie cu Administraţia Naţională Apele Române pentru a putea depăşi obstacolul de ordinul Ministerului Mediului care obliga Primăria să obţină o hotărâre de Guvern pentru a putea executa lucrări de reparaţii la poduri sau podeţe. Conducerea „Apelor Române” a realizat că prevederile respectivului ordin erau oarecum abuzive, astfel că a emis o notă informativă către toate administraţiile locale în care va preciza că va permite efectuarea de lucrări de reparaţii sau întreţinere pentru asemenea construcţii existente fără a mai fi nevoie de hotărâre de guvern. După deblocarea acestei situaţii, edilii au trebuit să obţină o serie de avize, printre care cel al Serviciului de Gospodărire a Apelor care era blocat tocmai de prevederile respectivului ordin.

Au nevoie urgentă de reparaţii

Podul de pe strada Zizinului, care face legătura cu DJ 103 A, are nevoie urgentă de reparaţii după au fost descoperite o serie de probleme în urma expertizei tehnice. Acesta este construit înainte de 1960 după un proiect tip folosit în Uniunea Sovietică şi are o lungime de 57 de metri şi o lăţime a carosabilului de 7 metri. Din cauza vechimii, suprastructura sa a început să se degradeze foarte tare în zona trotuarelor, a scurgerilor şi a rosturilor, apărând fisuri, care au dus la desprinderea unor bucăţi de tencuială, astfel că armăturile au rămas descoperite şi au ruginit. Un alt pod unde deja ar fi trebuit să se lucreze este cel de pe strada Lânii care traversează Canalul Timiş – Triaj şi care leagă Bartolomeul de Stupini, dar şi de tronsonul III al ocolitoarei. Nu în ultimul rând, pe această stradă asigură şi accesul la şantierul Aeroportului Internaţional Braşov si va deveni principala cale de acces din municipiul Braşov la acest obiectiv, după darea lui în folosinţă. Valoare estimată a lucrărilor pentru podul de pe strada Zizinului este de 4.332.570 de lei, iar pentru cel de pe strada Lânii, de 1.432.000 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*