Stiri Brasov

Parcarea multietajată de la Militar prinde contur. Excavările au ajuns în subteran până la – 8,5 metri

Foto Primăria Brașov
Foto Primăria Brașov

Lucrările la parcarea supraternă de la Spitalul Militar au avansat destul de mult şi sunt în grafic. Până acum, constructorul a reuşit să toarne cei 110 piloni perimetrali şi cei 18 piloni centrali care au fost introduşi până la o adâncime de peste 12 metri prin forare. Totodată, a fost turnată şi grinda de coronament de la cota zero, respectiv grinda care susţine nivelurile supraterane ale parcării. Sprijinirile malurilor sunt executate în proporţie de 60% până la cota – 2,60 metri, fiind executată și hidroizolația până la această adâncime.

Totodată, au început și excavările propriu-zise și s-a ajuns deja cu săpăturile la o adâncime de 8,5 metri, însă utilajele vor intra și mai mult „în pământ”  ținând cont că subsolul patru, respectiv cel mai dejos, se află la o adâncime de 12 metri.

„Sunt foarte mulţumit de modul în care se derulează lucrările la acest proiect şi de ritmul în care avansează lucrările, astfel că în prima parte a anului viitor vom inaugura cea mai modernă parcare din Braşov. Vorbim de un proiect important pentru Braşov, care se încadrează în strategia noastră de a transforma centrul istoric într-un obiectiv turistic în ansamblu, iar această parcare reprezintă una dintre soluţiile pentru descongestionarea şi mai mult traficul din centrul istoric”, a precizat primarul Brașovului George Scripcaru.

Termen de finalizare: iulie 2015

Întreaga investiție trebuie finalizată până cel târziu în iulie 2015, parcarea fiind realizată până în prezent în proporție de 25%, dar până acum s-a lucrat la partea cea mai grea. Parcarea va avea o suprafaţă totală de peste 9.000 de metri pătraţi, dintre care 5.329,24 mp în subteran. În total, se va săpa până la o adâncime de 12 metri, iar cota maximă a parcării la suprafaţă va fi de 10,5 m, respectiv etajul tehnic unde se va putea intra dinspre strada Pictor Pop, intrarea fiind la acelaşi nivel cu strada. Noua parcare va avea în total 306 locuri, respectiv 39 de locuri la subsolul 4, 47 de locuri la subsolul 3, câte 48 de locuri la subsolurile 2 şi 1, 36 de locuri la parter, 48 de locuri la primul etaj şi alte 40 la etajul tehnic. 10 locuri din parcare vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi, 7 locuri vor fi rezervate pentru limuzine şi alte 8 locuri pentru maşini electrice, urmând să fie amplasate prize speciale de încărcare a acestora. De asemenea, se vor amenaja 29 de locuri pentru parcarea bicicletelor (20 la sol şi 9 la nivelul etajului tehnic) favorizând deplasarea cu bicicleta pentru vizitarea zonei de centru a municipiului Braşov.

Valoarea lucrărilor este de 17.915.063,68 lei (inclusiv TVA), cu 5 milioane mai mică faţă de valoarea estimată, iar finanţarea totală de 24,33 de milioane de lei este asigurată prin Programul Operaţional Regional, Polul de Creştere Braşov, Primăria Braşov plătind o cofinanţare de 2%.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*