Între 27 şi 5 octombrie, Primăria Braşov, în parteneriat cu Agenţia Metropolitană Braşov, va organiza o nouă ediţie a Târgului de Toamnă, însă, de această dată, întreg evenimentul va fi organizat pe platforma din faţa uzinei Roman, în locul talciocul. Până acum, târgul se organiza în pieţele din oraş, iar, anul trecut, au fost montate standuri speciale şi în Piaţa Sfatului. „Am primit multe solicitări în acest sens şi este prima dată când organizăm târgul în această locaţie, care ni se pare accesibilă din toate cartierele din oraş. Am dorit să facem acest lucru pentru că în pieţe, pe parcursul ediţiilor anterioare, am constatat că preţurile, în loc să scadă, erau uneori chiar mai mari decât de obicei, şi sperăm ca de data aceasta să reuşim să oferim preţuri mult mai bune braşovenilor, pentru aprovizionarea de toamnă”, a declarat city managerul Miklos Gantz.
Organizatorii se aşteaptă ca la târg să participe cel puţin 60 – 70 de producători. Serviciul Pieţe se află în procedură de selecţie a acestora, pe baza solicitărilor venite mai ales de la producătorii din zona metropolitană, dar şi a parteneriatelor cu Asociaţiile Producătorilor Agricoli din Stupini şi Târgovişte. Pentru a completa oferta de produse, vor fi invitate şi câteva societăţi comerciale, a explicat Gantz.
Se va vinde în special en-gros
Vânzările vor fi orientate mai ales spre cantităţi mai mari, de tip en-gros, dar va fi posibilă şi achiziţionarea de cantităţi mai mici. Vor fi ridicate trei corturi mari, câte unul pentru cele două organizaţii ale producătorilor partenere, unde vor fi expoziţii de produse cu vânzare, şi unul pentru promovarea produselor tradiţionale ale Ţării Bârsei. Sâmbătă, 27 septembrie va avea loc şi deschiderea oficială a târgului, la ora 12.00. Pe parcursul zilei vor avea loc şi momente cultural-artistice specifice Ţării Bârsei. Nu vor lipsi grătarele cu pastramă, mustăriile şi muzica populară. „Parteneriatul dintre municipalitate, prin Serviciul Public Administrare Pieţe, şi Agenţia Metropolitană Braşov la această ediţie a Târgului de toamnă urmăreşte identificarea şi promovarea producătorilor agricoli mici şi mijlocii din Zona Metropolitană într-un cadru organizat, astfel ca braşovenii să beneficieze de legume, fructe şi produse de origine locală, sănătoase, unele dintre ele produse şi crescute tradiţional, chiar ecologic. Ne dorim în acest fel să valorificăm producţia locală, românească, Ţara Bârsei fiind cunoscută ca regiune a cultivării cartofului. Braşovenii vor avea parte de o ediţie bogată, cu produse agricole bune şi la preţuri de producători”, a explicat Dragoş David, directorul general al Agenţiei Metropolitane.