Stiri Brasov

Se fac ultimele retuşuri de la zoo. Animalele se mută în noile „case” până la finele săptămânii

ZooBrasov_tigruDupă ce felinele mari, respectiv leii, tigrii şi jaguarul, au fost mutate în noile adăposturi, în cursul acestei săptămâni urmează să fie terminată mutarea tuturor animalelor de la Grădina Zoologică, în prezent, lucrându-se la amenajarea ţarcului pentru lupi. Viceprimarul Adrian Atomei a precizat că felinele s-au adaptat foarte bine în noile lor case, deşi, la început, au fost mai „timide” şi au stat doar în adăposturile interioare.

„Spaţiul actual în care stau lupii are puţin peste 200 de metri pătraţi, iar noul adăpost va avea aproximativ 550 de metri pătraţi, respectându-se astfel standardele europene în domeniu. Până sâmbătă, în noul ţarc vor fi mutaţi doi lupi, pentru că cel de-al treilea, fiind foarte bătrân, la recomandarea medicilor veterinari, va fi eutanasiat”, a explicat viceprimarul Adrian Atomei.

Totodată, şi urşii vor avea acces în ţarcul mare, respectiv vechiul lor ţarc, care a fost extins. „La acest spaţiu mai sunt de efectuat câteva lucrări. Noul spaţiu va avea aproximativ 7.400 de metri pătraţi, în condiţiile în care cel în care stau acum are 1.065 de metri pătraţi. După ce vor fi mutaţi, adăpostul actual va fi închis temporar pentru efecturea unor lucrări de igienizare a bazinului”, a explicat viceprimarul.

Cel mai probabil, până la finele acestei luni, parcul zoo va fi deschis pentru public, în prezent, mai fiind de lucru doar la „retuşuri”. Lucrările de modernizare şi extindere a zoo au demarat încă din vara lui 2012, valoarea investiţiei fiind de 31,12 milioane de lei, din care 22,23 de milioane de lei au fost alocate de Ministerul Mediului.

Un comentariu

  1. “…pentru că cel de-al treilea, fiind foarte bătrân, la recomandarea medicilor veterinari, va fi eutanasiat” – ia sa se introduca si eutanasierea medicilor veterinari cand sunt prea batrani, va rog!! Si a medicilor in general … astia nu stiu decat moarte!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*