*Chef Daniel Buzea a câştigat cea de-a şasea ediţie a Arenei Bucătarilor
Braşoveanul Daniel Buzea, Chef al Coresi Business Lunch, a câştigat cea de-a şasea ediţie a Arenei Bucătarilor, eveniment organizat de compania Selgros Cash&carry România. Evenimentul a avut loc săptămâna trecută în Piaţa George Enescu din Bucureşti, cei 10 bucătari profesionişti, selectaţi în etapele preliminare au făcut dovada măiestriei culinare, preparând în concurs un antreu, fel principal şi desert.
Chef Daniel Buzea a fost recompensat şi cu premiul special Selgros România, ce costă în antrenamente personale şi participarea la concursul internaţional Les Chefs en Or, din Paris, în luna noiembrie 2014. Premiul special al publicului a fost câştigat de Gabriel Cupşa, Anthimos, Băile Felix. „De şase ani susţinem performanţa în gastronomie şi arta culinară, recunoscând prin Arena Bucătarilor priceperea şi tehnica celor mai buni bucătari din România. Şi anul acesta competiţia a reunit în Bucureşti cei mai buni 10 finalişti aleşi în urma etapelor preliminare şi un juriu de mare clasă condus de Chef Cezar Munteanu”, a declarat Pia Krauss, Marketing Manager Selgros România.
„Arena Bucătarilor a reunit cei mai buni bucătari din România. Câştigătorul, Chef Daniel Buzea ne-a impresionat cu tehnica folosită la pregătirea preparatelor din concurs şi cu modul în care a respectat regulamentul din concurs, dând în acelaşi timp dovadă de creativitate în farfurie”, a declarat Chef Cezar Munteanu, Chef Rotisseur du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy, Preşedintele Juriului Arena Bucătarilor.
Juriul i-a evaluat pe cei 10 finalişti din Arenă în funcţie de creativitatea preparatelor, prezentarea în farfurie, respectarea practicilor de lucru, dar şi după gust şi aspect. Din juriu au făcut parte: Ioan Florescu – Maestru în Arta Culinară, Chef Giovanni Piselli, Chef Bruno Keist – Maestru în Arta Culinară, din Elveţia, Chef Adrian Pop – Maestru în Arta Culinară.