Stiri Brasov

În sfârșit, s-au dat bani pentru lucrările de îndiguire a cursurilor de apă de lângă aeroport. Deocamdată, se lucrează la soluțiile tehnice

Lucrari pista aeroport 2 aprilie 2014 (31)Licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare, dar şi de execuţie a lucrărilor de îndiguire a cursurilor de apă Besălcin și Bârsa care trec prin zona Aeroportului de la Ghimbav a fost lansată încă din 2011, iar ofertele au fost deschise în mai 2012. Procedura a fost încheiată abia anul acesta, ținând cont că rezultatul a fost contestat de către ofertantul clasat pe locul al II-lea care s-a considerat nedreptăţit, motiv pentru care procesul a fost tărăgănat mai mul timp.

Lucrările de regularizare a celor două cursuri de apă care trec prin vecinătatea aeroportului au o valoare totală de 4,23 de milioane de euro, în conformitate cu studiul de fezabilitate aprobat printr-un ordin al Ministrului Mediului, finanțarea urmând să fie asigurată de către minister. Consilierul județean Attila Kovacs, care s-a ocupat de acest proiect, a precizat că, în prezent, Ministerul Mediului a alocat un milion de lei pentru demararea lucrărilor. „De când eram vicepreședinte al Consiliului Județean am făcut demersuri pentru obținerea a 4,2 milioane de euro pentru îndiguirea Besălcinului, pentru a se putea concretiza proiectul aeroportului. Și această licitație s-a prelungit, a fost contestată, dar acum proiectul s-a deblocat. Important este ca lucrarea să continue. Am fost și la Ministerul Mediului, să trateze cu responsabilitate acest subiect. La această oră s-au alocat un milion de lei prin angajament credit furnizor ca firma să se apuce de treabă”, a explicat Kovacs.

Acesta a precizat că firma care a câștigat licitația de lucrări a solicitat câteva documentații de la Consiliul Județean Brașov în sensul stabilirii soluțiilor tehnice și a traseului pe care se vor efectua lucrările de amenajare, în vederea efectuării exproprierilor necesare. „De aeroport au nevoie nu numai braşovenii, ci şi locuitorii judeţelor Harghita şi Covasna. Au nevoie de el oamenii de afaceri din zonă, oamenii din administraţie şi politicienii, dar şi simpli cetăţeni. Aeroportul va duce la creşterea volumului activităţii economice din zona noastră şi la atragerea de investitori pentru economia braşoveană” , a punctat consilierul județean.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*