Stiri Brasov

Şcoala 12 va deveni o „şcoală de rockeri”. Va primi numele celebrului Peter Maffay

peter-maffayAutorităţile braşovene au decis ca Şcoala Gimnazială nr. 12 din municipiul Braşov să poarte numele celebrului rocker Peter Maffay, ţinând cont că acesta s-a născut la poalele Tâmpei, a devenit un promotor al turismului din Braşov şi a derulat o serie de proiecte sociale în judeţul nostru. „Peter Maffay a studiat la această şcoală şi am decis ca odată cu derularea acestui amplu proiect de renovare a clădirii principale a acestei unităţi şcolare să îi decernăm şi numele celebrului rocker”, a spus primarul George Scripcaru. Corpul A al Şcolii 12 urmează să fie reabilitat în următoarea perioadă, ţinând cont că este vorba de o clădire istorică, care începuse să se degradeze.

Autorităţile din Braşov sunt în tratative cu artistul şi pentru ca acesta să susţină un concert în oraşul său natal. „Am discutat cu el despre organizarea unui eveniment la Braşov, dar am găsit un loc liber în agenda sa abia pentru anul viitor”, a mai precizat primarul Braşovului.

Peter Maffay s-a născut la Braşov în 1949. În 1963 a emigrat cu familia în RFG. Maffay are o carieră muzicală de excepţie, cu peste 40 de milioane de discuri vândute. Prima trupă a celebrului cântăreţ s-a numit „The Dukes” şi de-a lungul vieţii a lansat zeci de albume, a susţinut sute de concerte şi a cântat în faţa a mii de oameni. Lovitura în lumea muzicală a dat-o cu adevărat în anul 1970, când a lansat şlagărul „Du” („Tu” melodie care a făcut furori în rândul iubitorilor de muzică pop). În timp, s-a reorientat către muzica rock şi a devenit din ce în ce mai apreciat, iar de-a lungul anilor a reuşit să cucerească tot mai multe inimi. Ele este acum interpret, compozitor, chitarist, dar şi producător muzical. În 17 ianuarie şi-a lansat ultimul album, care a urcat direct pe locul I al topurilor din Germania. Pe youtube noile videoclipuri şi concertul de lansare al ultimului album au peste un milion de vizualizări.

Şi-a investit averea în proiecte sociale

Cântăreţul şi-a cheltuit o parte din averea sa pentru refacerea unor obiective istorice din Braşov, precum şi pentru ajutorarea copiilor aflaţi în dificultate. Maffay a cumpărat casa parohială a Bisericii Evanghelice şi anexele acesteia din satul Roadeş, în apropierea oraşului Rupea. Aici a făcut o tabără pentru copii defavorizaţi. Micuţii pot petrece, pe timp de vară, vacanţe de câte două săptămâni. „Vrem ca prin intermediul lui Peter Maffay să facem un parteneriat cu taberele pe care el le patronează în alte ţări, astfel ca elevii braşoveni să poată participa la un schimb de experienţă cu aceşti copii instituţionalizaţi, tocmai pentru a lega noi prietenii”, a explicat primarul Braşovului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*