Stiri Brasov

„În direct” din grădiniţe. Primăria pune camere în sălile de clasă, astfel ca părinţii să îşi poată supraveghea online copiii

gradinitaPrimăria Braşov va demara un proiect pilot de instalare a unor sisteme de supraveghere video şi detectarea efracţiei, pentru început, în şase grădiniţe din Braşov, după ce anii trecuţi s-au instalat sisteme de monitorizare şi control acces în şcoli şi licee. Sistemul integrat de supraveghere video va permite părinţilor înregistraţi în portalul web al Primăriei Braşov brasovcity.ro să vadă imagini în timp real din interiorul sălilor de clasă. Camerele video vor putea fi accesate într-un nou modul din cadrul secţiunii Servicii pentru cetăţeni. „Prin acest proiect urmărim să completăm cu cât mai multe servicii şi facilităţi sistemul public de educaţie preşcolar, mai ales pentru că, în ultima perioadă, unii dintre părinţii s-au adresat către sectorul privat doar pentru că oferea acest serviciu. Vrem ca pe viitor să extindem sistemul de supraveghere în toate grădiniţele din municipiu”, a precizat primarul George Scripcaru.

Acces restricţionat

Din punct de vedere tehnic, în cadrul portalului se va configura o lista particularizată unde se va gestiona legătura dintre Grădiniţa – Copil – Părinte, la nivel de Cod Numeric Personal, astfel încât fiecare părinte să aibă acces doar la imaginile video de la grădiniţa unde este înscris propriul copil/copii. Accesarea secţiunii se va realiza doar pe baza contului de utilizator configurat pe portalul Primăriei, aplicaţia nu va permite astfel accesul la camerele video în mod anonim.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*