Imobiliare, Stiri Brasov

Locurile în minicăminele private din Braşov costă între 350 şi 550 de lei

camin studentesc privatLa Braşov, studenţii care nu găsesc un loc în căminele facultăţilor pot opta pentru minicămine private, amenajate în vile, unde preţurile pentru un loc încep de la 350 de lei şi ajung la 550 de lei, cu toate utilităţile incluse.

Astfel, un braşovean şi-a construit în urmă cu trei ani încă un etaj la vila sa din cartierul Florilor, amenajându-l în regim de cămin studenţesc, cu cinci camere mobilate, cu duş propriu şi bucătărie comună, utilată. Chiria este de 350 de lei pe lună de persoană, în acest tarif fiind incluse costurile energiei termice, internet şi cablu TV, studenţii urmând să plătească o parte din factura la energia electrică, în funcţie de consum. Bărbatul spune că în prezent mai are liberă o singură cameră, însă este convins că şi aceasta va fi ocupată în scurt timp. El îşi face publicitate în principal prin cunoscuţi.
Proprietarul unei alte vile, aflate pe strada Horia, în apropierea complexului studenţesc Memorandumului, oferă studenţilor 14 camere de 1, 2, 3 sau 4 persoane. Camerele sunt decomandate, mobilate cu paturi şi dulapuri, iar imobilul are opt băi, bucătarie utilată, bucătarie pentru fumători, frigider, maşină de spălat. Chiria lunară este de 478 de lei de persoană, sumă în care sunt incluse toate utilităţile – energie electrică, gaz, internet, cablu TV.
Un alt braşovean care şi-a transformat vila în minicămin studenţesc primeşte în chirie doar fete. Imobilul este situat în centrul istoric, este renovat şi mobilat, are centrală termică nouă, terasă, şi dispune şi de internet şi cablu TV. Chiria lunară este de 550 de lei de persoană. Pentru perioada verii, chiria este mult mai mică, dar şi aşa vila rămâne aproape goală până în toamnă, când se întorc studenţii.
„Singura problemă este că, în general, camerele rămân goale în perioada verii, dar există posibilitatea închirierii lor în regim hotelier. Sunt însă studenţi care se angajează şi rămân şi pe perioada verii, dar mai puţini”, spune proprietarul imobilului.
Studenţii care învaţă la Braşov pot alege şi varianta închirierii unei garsoniere sau a unui apartament de bloc. Diferenţa între chiria pentru o garsonieră şi cea pentru un apartament cu două camere este mică. Astfel, preţurile pentru o garsonieră încep de la 120 de euro pe lună şi pot ajunge la 300 de euro în locuinţe de lux, aflate în zone centrale, iar pentru două camere chiria variază între 150 de euro pe lună, în cartierul Florilor, de exemplu, şi 300 de euro în centrul istoric. Apartamentele cu trei camere sunt închiriate la preţuri cuprinse între 230 şi 300 de euro, în funcţie de zonă şi dotări.
Totuşi, o problemă a studenţilor care vor să locuiască într-un apartament este aceea că mulţi proprietari nu primesc studenţi de teamă că aceştia fie nu au bani să plătească lunar chiria sau cheltuielile curente, fie nu întreţin locuinţa şi mobilierul. „Oferta este foarte slabă pentru studenţi. Foarte mulţi nu acceptă studenţi pentru că aceştia, în general, nu au grijă de bunurile proprietarului. Mai sunt acceptaţi doar dacă vin cu părinţii. Studenţii caută în principal apartamente cu două camere, unde să stea trei-patru persoane, dar proprietarii acceptă foarte greu atâtea persoane. Am avut însă şi un caz recent, în cartierul Răcădău, unde proprietara nu a acceptat o familie cu copil şi a spus că preferă studenţi. Preţurile pentru două camere sunt între 180-250 de euro, la acelaşi nivel ca anul trecut”, spune Alin Negoţ, agent imobiliar.
La Universitatea Transilvania Braşov, care are 17 facultăţi, sunt aproximativ 20.000 de studenţi şi masteranzi, din care în jur de 9.000 sunt din afara Braşovului. Universitatea braşoveană are 13 cămine situate în două campusuri universitare, Memorandumului şi Colina Universităţii, în total fiind disponibile 4.233 de locuri de cazare. Preţurile pentru un loc în cămin variază între 130 şi 165 de lei, iar în cazul studenţilor care plătesc taxă de studii tarifele de cazare sunt între 210 – 230 de lei lunar.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

6 Comentarii

  1. Buna ziua , aveți o camera Pt singura persoana , dacă da cât costa ?

  2. Iconari Marilena

    Bună ziua. Va rog sa-mi spuneți dacă aveți o camera cu un pat, prețul și un nr de contact pentru a lua legătura și a viziona ofertele, cu rugămintea cat mai curând. Nu suntem din Brașov și trebuie sa rezolvam cat mai curând.
    Cu stima

  3. As dori va rog frumos sa iau legatura cu domnul care oferă cazare pe strada Horia, în apropierea complexului Memo. Multumesc anticipat!

  4. Onisca Cristina

    Buna ziua,ma interesează cazare o camera pe perioada de 3 ani începând cu 1/10/2019

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*