Stiri Brasov, Timp liber

Grădina Zoologică se va deschide luna aceasta. Tarife de intrare au fost majorate

lucrari zoo_foto nikon (36)lucrari zoo_foto nikon (36)La zoo se lucrează la foc continuu, muncitorii profitând de vremea bună din ultimele zile pentru a putea finaliza acest proiect de anvergură. Primarul Braşovului, George Scripcaru, a precizat că lucrările la acest obiectiv, începute în vara lui 2010, sunt pe ultima sută de metri , iar, cel mai probabil, parcul zoologic îşi va deschide porţile până la finele acestei luni.  „O parte dintre lucrări se vor mai desfăşura şi după redeschiderea obiectivului. Unele sunt prevăzute în proiectul iniţial, altele urmează să fie finanţate de la bugetul local, ţinând cont că şi vremea a fost neprielnică în această vară şi ne-a întârziat foarte mult. În ultima perioadă, au fost unele probleme cu mutarea animalelor în noile spaţii, pentru că nu este aşa de simplu, să le scoţi pe o poartă şi gata. Numai pentru transferul urşilor a fost nevoie de o săptămână, pentru că unul dintre ei, cel mai mare, bloca intrarea şi a fost nevoi de o săptămână să îl convingem să iasă. De asemenea, au fost probleme şi cu felinele, astfel că a fost nevoie de tranchilizarea unora dintre animale, operaţiune care nu este deloc simplă”, a precizat primarul George Scripcaru.

Motivele care au stat la baza majorării tarifelor

Totodată, în şedinţa de Consiliu Local de la finele săptămânii trecute, aleşii Braşovului au aprobat tarifele de intrare pentru Grădina Zoologică Braşov. Astfel, biletul de intrare pentru copii, elevi, studenţi va costa 5 lei, adulţii vor plăti 10 lei, iar în cazul grupurilor organizate formate din copii, tariful de intrare a fost stabilit la 4 lei de persoană, iar adulţii care vor face parte dintr-un grup organizat vor achita câte 8 lei de persoană. „Din analiza costurilor specifice pentru organizarea şi funcţionarea Grădinii Zoologice Braşov în condiţii corespunzătoare rezultă că tarifele practicate din 2011 şi până în prezent nu mai corespund realităţii şi nu mai sunt de natură să asigure costurile cu produsele şi serviciile asigurate. La acestea se mai adaugă şi costurile cu întreţinerea şi buna conservare a animalelor din colecţie care au crescut deosebit de mult şi care nu mai corespund noilor standarde ce trebuie asigurate la Grădina Zoologică Braşov“, se motivează în documentaţia prezentată consilierilor locali care a stat la baza stabilirii noilor tarife.

Valoarea totală a investiţiei de la Zoo este de 31,12 milioane de lei, din care 22,23 de milioane de lei au fost alocate de Ministerul Mediului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*