Stiri Brasov, Timp liber

Deschiderea Zoo, o enigmă. Deocamdată, se mută animalele în „casă nouă”

ZooBrasov_tigruParcul zoologic se pregăteşte de mare inaugurare, iar după cerbi şi căprioare şi leii şi lupii au început să fie mutaţi în noile lor „case”. Deocamdată, nu se ştie data exactă a deschiderii grădinii, însă, viceprimarul Adrian Atomei a precizat că „pe la mijlocul lunii septembrie este un termen rezonabil pentru deschiderea pentru publicul braşovean”, fiindcă, întâi de toate, trebuie făcută şi curăţenie după şantier.

„S-a început mutarea animalelor. Până acum au fost mutaţi leii şi s-a început pregătirea ţarcului pentru lupi. Ce rămâne pe final este împrejmuirea ţarcului de la urşi, pentru că ei vor avea o zonă extinsă, de trei – patru ori mai mare decât zona iniţială. Trebuie să se înţeleagă că nu vom da drumul publicului, până nu avem certitudinea că există toate elementele de siguranţă, că s-a definitivat amenajarea peisagistică, pentru că până la urmă, o grădină nu trebuie să aibă doar animale, trebuie să aibă şi aspect plăcut. Va dura câteva zile şi curăţenia de după constructori şi vorbim aici de 9,7 hectare”, a explicat Adrian Atomei.

Întârziere cauzate de lipsa finanţării

Lucrările pentru modernizarea Grădinii Zoologice au început încă din 2010. Conform prevederilor contractuale, parcul ar fi urmat să îşi deschidă porţile pentru vizitatori încă din august anul trecut, însă, ţinând cont de faptul că finanţarea de la Ministerul Mediului a venit cu ţârâita (care a suportat 70% din valoarea de lucrărilor de 32.037.618,82 lei cu TVA), termenele au fost date peste cap.

Prin acest proiect de modernizare suprafaţa funcţională a Grădinii Zoologice a fost extinsă de la 4 la 10 hectare, iar edilii au în vedere ca, pe viitor, parcul să se extindă şi mai mult, astfel ca la Braşov să fie aduse şi alte specii de animale. Printre alte construcţii şi facilităţi ce vor împânzi aleile grădinii, se numără şi un planetariu, un spital veterinar, dar şi un nou corp destinat reptilelor şi păsărilor exotice. Totodată, şi ţarcul felinelor mari este de nerecunoscut, iar pentru păsări au fost montate voliere speciale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*