Stiri Brasov

Tetkron are în plan să investească aproximativ 9 milioane de lei într-o nouă magistrală spre Florilor

Lucrari Tetkron subtraversare Saturn (4)Tetkron vrea să demareze un nou proiect de modernizare a conductelor magistrale, astfel ca să reducă pierderile de pe reţea. Magistrala care urmează să fie modernizată face legătura între platforma CET şi cartierul Florilor. Costul investiţiei este estimat la peste 9 milioane de lei (cu tot cu TVA), iar reprezentanţii furnizorului de agent termic susţin că astfel s-ar reduce costurile, ţinând cont că această porţiune de reţea este destul de veche şi are pierderi.

Noile conducte vor fi amplasate parţial pe acelaşi traseu cu reţelele de distribuţie existente în special în zona de supratraversare a liniilor de cale ferată şi a pârâului Timişul Sec, spre Craiter. Practic, se vor monta conducte noi preizolate care vor fi îngropate pe o porţiune din traseul existente, dar şi pe un traseu nou până la racordarea cu reţeaua care alimentează cartierul Tractorul şi care a fost înlocuită încă de acum doi ani. 6.623.492, 89 lei fără TVA reprezintă valoarea lucrărilor, iar 659.555,97 lei fără TVA, este suma aferentă lucrărilor diverse şi neprevăzute, reprezentând procent de 10% din valoarea investiţiei. Tetkron aşteaptă oferte de la constructori până în 8 septembrie, toţi cei care se vor înscrie la licitaţia pentru proiectul de amenajare a tronsonului II al interconexiunii reţelei de transport apă fierbinte dintre CET şi Florilor având obligaţia să depună o garanţie de participare de132.469,85 lei.

Investiţii de peste 30 de milioane de lei, în ultimii ani

Şi anul trecut, Tetkron a derulat o investiţie de amploare pentru modernizarea reţelei de distribuţie din cartierul Astra. Prima investiţie de amploare a vizat construcţia unei noi magistrale paralelă cu strada Crinului care porneşte din zona Şcolii Generale nr. 11 şi ajunge aproape de capătul prelungirii străzii Crinului, în Astra. Reţeaua are o lungime de 2 km, iar prin această magistrală întregul cartier Astra este alimentat cu energie termică direct de la sursa Bepco Nord, unde există motoare termice care produc în cogenerare.

Şi în cartierul Astra a fost construită o nouă reţea de 7,5 km, care a interconectat cele 13 centrale termice din cartier, valoarea totală a investiţiei fiind de 17 milioane de lei. Şi în 2012, au fost executate şi finalizate câteva lucrări de anvergură pentru eficientizarea sistemului de termoficare, respectiv scurtarea conductei care asigură agentul termic spre cartierul Craiter şi care reduce traseul de transport cu 5,2 kilometri şi a costat aproximativ 6 milioane de lei, dar şi magistrala directă care leagă vechiul CET de cartierul Tractorul pe Drumul Coresi şi care scurtează cu 4 km traseul de distribuţie a agentului termic, o investiţie de aproximativ 10 milioane de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*