Stiri Brasov

Investiţie de 27 de milioane de lei în vechile tabere şcolare ale Braşovului. Vezi aici când ar putea începe lucrările

Tabara din Predeal01Proiectele pentru reabilitarea celor trei foste tabere şcolare de la Dâmbul Morii şi Timişul de Sus (Colonia 1 şi Colonia 2) au fost finalizate de către Primăria Brașov, iar, mâine, se va depune documentația în vederea obținerii autorizației de construcție pentru reabilitarea acestora. Actele vor fi înregistrate la Primăria Predeal, ținând cont că imobilele se află pe teritoriul administrativ al acestui oraș. Primăria Braşov a preluat din 2011, prin Hotărâre de Guvern, aceste tabere școlare, iar, întâi de toate, a definitivat proiectele tehnice și detaliile de execuție pentru acestea. Investiția totală în reabilitarea celor trei tabere se ridică la suma de 27 de milioane de lei. „Mă bucur că am ajuns în această fază, pentru că este un proiect important pentru ceea ce înseamnă readucerea sistemului de tabere în viața elevilor. Pentru majoritatea dintre noi, cele mai frumoase amintiri sunt legate de vacanțele petrecute în tabere. Sperăm să reușim să reabilităm aceste clădiri în cel mai scurt timp posibil , pentru a le introduce în sistemul turistic”, a precizat primarul Brașovului, George Scripcaru. Restul avizelor necesare, au fost deja obținute, iar lucrările de reabilitare sunt proiectate să păstreze caracterul arhitectural existent (finisaje cu piatră naturală, lemn, iar acoperişul din ţiglă sau tablă) cu înveliş ceramic de culoare brun închis. În urma acestor investiţii taberele vor oferi aceleaşi condiţii ca o pensiune de trei sau două margarete.

Cum vor fi reconstruite taberele

Clădirile nu au mai fost utilizate de ani buni, iar una dintre ele este chiar într-un stadiu avansat de degradare. Pentru tabăra de la Dâmbu Morii, care este de altfel şi cea mai mare, planurile sunt şi ele pe măsură, urmând să fie investită și cea mai mare sumă, 14 milioane de lei. La exterior ar urma să se amenajeze o tiroliană cu o lungime de aproximativ 70 de metri, o zonă de escaladă, dar şi un labirint, format din vegetaţie, şi un teren de sport. Nu vor lipsi nici locul de joacă sau zona special destinată pentru adunare şi focul de tabără. Această tabără este proiectată să aibă o capacitate de maximum 79 de locuri de cazare în camere cu două sau trei paturi, cu posibilitatea suplimentării cu câte un loc în fiecare cameră. De asemenea, va exista şi o cameră pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii, una „de izolare” a elevilor care, în timpul şederii au afecţiuni transmisibile, dar şi dormitoare pentru profesori şi o sală de mese cu o capacitate de 84 de locuri.
La vechea vilă nr. 5, de la Colonia 1 din Timişul de Sus sunt proiectate 12 locuri de cazare în camere cu două sau trei paturi şi o cameră special destinată profesorilor însoţitori, această clădire având şi etaj. Suma care se va investi în reparații este estimată la 1,7 milioane de lei. În exterior se vor amenaja locuri de joacă pentru copii şi o zonă unde, seara, elevii se pot strânge în jurul unui foc de tabără.

La Timișul de Sus, se va construi o nouă clădire

Tabara Timusul de Sus CABANALa Colonia nr. 2 de la Timişul de Sus, clădirea se află, în prezent, într-o stare avansată de degradare, astfel că se propune şi amenajarea unui nou corp unde va ar urma să fie amenajată sala de mese şi bucătăria. Astfel cheltuielile cu reabilitarea sunt ceva mai mari, fiind estimate la 11,3 milioane de lei. În clădirea existentă, care ar urma să fie consolidată din temelii, ar urma să fie amenajate 60 de locuri de cazare în camere de opt sau 10 locuri, la parter şi mansardă, dar şi o cameră pentru persoanele cu dizabilităţi, una pentru izolarea celor cu boli contagioase şi dormitoare pentru profesori.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*