Stiri Brasov

Primăria a bătut palma cu comercianţii din Piaţa de Miercuri pentru reabilitarea acesteia. Anul acesta, poate încep şi lucrările

Piata de miercuri (3)În următoarele două luni, Primăria Braşov va definitiva proiectul tehnic, dar şi celelalte documentaţii necesare pentru începerea lucrărilor de modernizare a Pieţei de Miercuri şi transformare a sa într-un complex comercial în adevăratul sens al cuvântului. Totodată, la finele săptămânii trecute, primarul, George Scripcaru, împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai direcţiilor de specialitate din Primăria Braşov şi cu consilierul local Mircea Boriceanu, s-au întâlnit cu reprezentanţii comercianţilor din Piaţa de Miercuri, pentru a le prezenta conceptul de amenajare a acestei zone comerciale şi pentru a-i consulta cu privire la acest proiect. Comercianţii au fost de acord cu propunerea de proiect făcută, respectiv amenajarea unei hale pe structură metalică, fără fundaţie, cu pereţi din panouri de tip sandwich, acoperită cu policarbonat, care să asigure astfel şi iluminare naturală.

„S-a stabilit ca în următoarele două luni să se finalizeze proiectul tehnic şi documentaţia necesară pentru realizarea lucrării, urmând ca apoi să scoatem la licitaţie execuţia. În funcţie de derularea licitaţiei şi de condiţiile meteorologice, am putea începe lucrările încă din acest an. Cu siguranţă că anul viitor comerţul în Piaţa de Miercuri se va desfăşura în cele mai bune condiţii atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători”, a precizat primarul George Scripcaru.

Investiţie de 2,32 milioane de lei

Investiţia a fost estimată la suma de 2,32 de milioane de lei. La interior, vor fi construite alveole divizate, sub forma unor mici magazine, pe dimensiunile actualelor tarabe sau spaţii de vânzare, dar care vor asigura un mediu acoperit, uscat, astfel încât mărfurile să poată fi comercializate în cele mai bune condiţii. Vor exista şi spaţii de depozitare, iar în exteriorul fiecărei alveole, locuri pentru expunerea mărfii sau pentru reclamă. Pentru a nu le perturba activitatea comercianţilor, edilii vor încerca să pornească această construcţie pe jumătate din suprafaţă, iar comercianţii să fie comasaţi în cealaltă parte, iar activitatea comercială să fie sistată total în zonă doar timp de o lună.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*