Stiri Brasov

În unele şcoli din Braşov se va mai lucra şi după data de 15 septembrie. Vezi unde rămân şantierele deschise

lucrari scoli unitati invatamanti_foto andrei paul_primaria brasovAnul şcolar va începe în cele mai bune condiţii la Braşov, a asigurat primarul George Scripcaru, care a ţinut să precizeze că în câteva unităţi şcolare şantierele vor mai rămâne deschise un timp după data de 15 septembrie, dar nu vor afecta orele de curs, ţinând cont că este vorba de investiţii la exterior. Astfel, după încheierea vacanţei, se va mai lucra reabilitare termică a Corpului B al Şcolii Generale nr. 9, termenul de finalizare al lucrărilor fiind 21 noiembrie, la termoizolarea Liceul de Arte Plastice „Hans M. Teutsch” din Răcădău, lucrare ce se va încheia cel târziu pe 7 noiembrie, dar şi la reabilitarea corpului B al Colegiului Tehnic Transilvania, termenul de finalizare fiind 31 decembrie. Totodată, şi la Liceul Nicolae Titulescu lucrările de reabilitare a sistemului de încălzire se vor finaliza cel târziu pe data de 22 septembrie.

Grădiniţele îşi vor putea deschide porţile de la 1 septembrie

În celelalte unităţi şcolare, unde s-au desfăşurat doar lucrări de reparaţie şi de întreţinere, lucrările sunt pe ultima sută de metri, urmând să fie finalizate înainte de „primul clopoţel”, astfel ca să nu existe probleme în ceea ce priveşte începerea noului an şcolar. ,,Ne apropiem de finalizarea lucrărilor la grădiniţele, şcolile şi liceele din Braşov. În mare parte lucrările de reparaţii au fost finalizate şi deja se lucrează la amenajările exterioare. Ne concentrăm resursele, pentru ca până la 1 septembrie să finalizăm tot ceea ce însemnă lucrările la grădiniţe, inclusiv dezinsecţie şi deratizare, cosire şi amenajare zone verzi, după care ne vom concentra pe finalizarea acestor lucrări la şcoli şi la licee, pentru ca pe 5 septembrie toate lucrările să fie încheiate. Deja am finalizat lucrările la peste 90% din grădiniţe şi la 70% din şcoli şi licee. Vreau să îi asigur pe braşoveni că, la începerea anului şcolar, toate lucrările vor fi finalizate şi toţi elevii vor beneficia de cel mai bune condiţii de învăţare. Excepţie fac lucrările de investiţii care se află în diferite stadii, unele sunt în derulare, iar altele sunt faţa de achiziţie a lucrărilor, dar acestea nu vor afecta orele de curs”, a explicat primarul George Scripcaru.

Unde se vor mai deschide şantiere

De asemenea, în perioada următoare se vor mai deschide alte trei şantiere în alte trei şcoli din oraş. Corpul A al Colegiului Tehnic Remus Răduleţ urmează să fie termoizolat, în prezent evaluându-se cele 13 oferte primite de la constructori, iar Corpul A al Şcolii 12 de pe strada De Mijloc va intra în reparaţii capitale, săptămâna viitoare fiind termenul final de depunere a ofertelor. Lucrări de anvergură vor demara la început de an şcolar şi la vechile ateliere ale Liceului Rulmentul. „La vechiul Liceu de Alimentaţie Publică din Uzina 2, anul acesta, vom executa lucrările de demolare a vechilor ateliere, dar şi de realizare a împrejmuirii pentru blocul de locuinţe sociale, astfel încât să existe o delimitare între cele două obiective. Lucrările de reabilitare propriu-zisă a clădirii nu cred că le vom demara anul acesta, dar o să încercăm să demarăm reabilitarea sălii de sport existente”, a explicat primarul.

În municipiul Braşov sunt 86 unităţi de învăţământ, din care 46 grădiniţe, 18 şcoli generale şi 22 licee/colegii. Dintre cele 40 de grădiniţe care au fost în şantier peste vară, în 36 s-au încheiat deja lucrările, termenul până la care urmează să se finalizeze şi în restul unităţilor fiind 1 septembrie, ţinând cont că majoritatea grădiniţelor încep activitatea de la această dată. De exemplu, în grădiniţele 3B şi 13 mai este de lucru la reabilitarea sistemului de încălzire, dar lucrarea se va încheia cel târziu pe 31 august. Totodată, în vacanţa de vară s-a făcut diverse lucrări, de la zugrăveli, la reparaţii la interioare sau la acoperişuri şi faţade, în 17 şcoli generale şi 19 licee, iar numai în cinci şcoli şi şase licee încă nu au fost finalizate.

Nu în ultimul rând, până la finele săptămânii, se vor finaliza şi lucrările de asfaltare curţi, terenuri de sport şi alei la Grădiniţele 19, 11, 33, 26, 17, 22 şi la şcolile 12, 13, 30, 31 , urmând ca până în 5 septembrie să se finalizeze asfaltările şi la licee, apoi se vor realiza marcajele terenurilor de sport. În această perioadă se execută şi operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare, urmând ca până la finele lunii să se facă şi lucrările de întreţinere a spaţiilor verzi de la grădiniţe, iar cel târziu până pe 5 septembrie şi la şcoli.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*