Stiri Brasov

Cei 24 de km de pârtii din Poiana Brașov vor fi întreținuți de firma de salubritate Comprest, până în vara lui 2018

Aron Borbath instructor schi batran poze din 16 ianuarie 2014 (1)Primăria Braşov a scos la licitaţie serviciul de administrare a domeniului schiabil din Poiana Braşov pe o perioadă de patru ani. Valoare estimată fără TVA a acestui contract a fost cuprinsă între 5,32 de milioane de lei şi 12,07 milioane de lei, respectiv 14,97 de milioane de lei cu tot cu TVA, iar în urma licitației lansate firma câștigătoare, Comprest SA, a oferit un preț de 11,78 de milioane de lei, fără TVA. Contractul cadru încheiat cu firma Comprest va fi valabil până în 31 iulie 2018.

Pentru ca să obțină acest contract, ofertantul a trebuit sa facă dovada că poate dispune de cel puţin trei snow-mobile, un autovehicul 4×4, un utilaj terasier, dar şi de rezervoare /staţie de pompă pentru depozitarea combustibilului. Întreţinerea pârtiilor de schi din Poiana Braşov se va face atât extrasezon (primăvara, vara şi toamna), cât şi în sezonul de iarnă, astfel încât să se asigure exploatarea în condiţii corespunzătoare de siguranţă. Printre altele, firma care va administra domeniul schiabil va trebui să însămânţeze şi să fertilizeze solul, să cosească iarba, dar şi să întreţină instalaţiile de producerea zăpezii artificiale.

În urma lucrărilor majore de infrastructură efectuate în cursul lui 2011, suprafaţa schiabilă a staţiunii Poiana Braşov a crescut cu aproximativ 35 de hectare faţă de 2010, ajungând la 85 de hectare,fiind cel mai mare domeniu schiabil din România. Lungimea pârtiilor înainte de amenajare era de 16,4 km, iar acum este de 24 km.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*