Stiri Brasov

Lucrările de înlocuire a conductei de apă vor bloca un sens de mers de pe B-dul Griviţei

Lucrari apa B-dul Grivitei (4)

Lucrările la reţeaua de apă de pe Bulevardul Grivişţei vor bloca un sens de circulaţie, cel dintre Plevnei şi Onix, începând de marţea viitoare. Până acum, muncitorii au reuşit să execute lucrările de montare a noii conducte pe o porţiune 300 de metri până la intersecţia cu Emil Racoviţă, lucrându-se doar pe prima bandă.

Ţinând cont că pe următoarea porţiune a bulevardului unde ar urma să se intervină sunt o serie de alte reţele, lucrările se vor derula pe banda doi de mers, şi practic întregul sens de circulaţie va fi închis. Pentru asigurarea circulaţiei în ambele sensuri, vor fi utilizate cele două benzi neafectate de lucrări, de pe sensul Onix-Plevnei, care vor fi separate prin balize. Restricţia va fi valabilă pe segmente de lucrări de 30 – 50 de metri lungime, cel puţin pe porţiunea dintre intersecţiile cu străzile Emil Racoviţă şi Mircea cel Bătrân. Restricţiile vor intra în vigoare de marţea viitoare. „Firma care se ocupă de lucrări va face sondări pe restul Bulevardului Griviţei, astfel ca să vadă dacă pe următoarele tronsoane până la Onix se va putea continua cu lucrările pe prima bandă, iar traficul rutier să nu fie afectat foarte tare”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Lucrările se vor finaliza în 15 septembrie

Practic pe tot B-dul Griviţei se va introduce o nouă conductă de apă cu diametrul de 800 de mm din fontă ductilă, în locul celei existente care este din oţel. Lucrările trebuie finalizate până pe 15 septembrie, după care se va turna covor asfaltic pe întreaga stradă.

Lucrările de modernizare a reţelei de apă continuă şi pe strada Bisericii Române, fiind finalizat tronsonul dintre „Transformator” şi intersecţia cu strada Sitei. În lucru se mai află doar segmentul dintre Sitei şi strada Avram Iancu, astfel că autovehiculele nu mai pot intra pe Bisericii Române din Avram Iancu spre sediul Distrigaz. Municipalitatea speră să finalizeze lucrările de montare a reţelelor până la sfârşitul acestei luni, pentru a se asfalta întreaga stradă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*