Imobiliare, Stiri Brasov

Insolvenţa a înjumătăţit valoarea apartamentelor din Bellevue Residence

*Lichidatorii mai au la vânzare 45 de apartamente din cele 148 ale complexului de lux

bellevue-residence-din-brasov-a-intrat-in-insolventa (1)Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul companiei Gabi’s Development, dezvoltatorul ansamblului rezidenţial Bellevue Residence, mai are la vânzare 45 de apartamente din cele 148 ale complexului la preţuri între 100.000 şi 350.00 de euro. „Preţul de vânzare este undeva la 1.200 de euro pe metrul pătrat”, spun reprezentanţii CITR.
În momentul declanşării insolvenţei, în luna mai 2012, Gabriel Stan, acţionarul majoritar al dezvoltatorului, anunţa că proiectul este vândut în proporţie de 65 – 70%. „Domeniul imobiliar şi cel al construcţiilor se numără printre cele mai afectate de criza financiară. Criza lichidităţilor şi scăderea puterii de cumpărare a populaţiei sunt printre factorii ce au dus în majoritatea cazurilor la declanşarea procedurii insolvenţei. Declanşarea procedurii de insolvenţă înseamnă pentru dezvoltatorul ansamblului Bellevue Residence o oportunitate de a îşi continua activitatea într-un mod mai eficient şi adaptat noilor condiţii de piaţă şi realităţii economice. Planul de reorganizare va fi dezvoltat de către administratorii societăţii, împreună cu reprezentanţii CITR”, anunţa lichidatorul într-un comunicat emis în momentul declarării insolvenţei.
Bellevue Residence Braşov, proiect de 30 de milioane de euro, cuprinde un complex de nouă blocuri cu 148 de apartamente de lux construite în stâncile de pe dealul Warthe din Braşov. Un apartament aici costă între 195.000 de euro şi 740.000 de euro. Complexul se află la o altitudine de 680 de metri, deasupra centrului vechi al Braşovului. Apartamentele sunt de mai multe tipuri – studio, 2 camere, 3 camere, 4 camere şi penthouse. De asemenea, imobilele sunt dotate şi cu lifturi panoramice cu acces direct în penthouse. Suprafaţa construită a celui mai mic apartament este de 80 mp + 16 mp terasă construită, iar cel mai spaţios apartament are 227 mp + 140 mp terase. Cel mai ieftin apartament costa înainte de insolvenţă 195.000 de euro, iar cel mai scump 740.000 de euro, semn că procesul a înjumătăţit valorile de vânzare a locuinţelor.
Parcările exterioare au o capacitate de 160 de locuri, iar lungimea drumurilor interne este de 1,85 km. De asemenea, complexul are şi grădini suspendate, cu vegetaţie luxuriantă, iar fiecare terasă este dotată cu propria grădină amenajată.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*