Stiri Brasov

Foto eveniment: Din cauza bugetului prea mic, CJ Braşov nu a mai avut bani pentru toate literele necesare siglei cu „Ambulatoriu” de la Maternitate

Inaugurare ambulatoriu policlinica maternitate (9)Ambulatoriul Maternităţii Braşov a fost inaugurat, astăzi, după ce a fost renovat cu bani europeni. Reprezentanţii CJ Braşov au precizat că în proiect nu era cuprinsă partea de amenajare a faţadei şi alte câteva mărunţişuri, precum şi liftul pentru accesul persoanelor cu handicap, iar toate acestea au fost finanţate din bugetul judeţului.

Se pare însă, că ori nu au fost suficienţi bani, ori „scribii” de la CJ Braşov au avut ceva probleme cu gramatică, că deasupra intrării a fost scris „Ambulator” şi nu „Ambulatoriu”, aşa cum de altfel este forma acceptată pentru aceast tip de unitate sanitară.

Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române forma acceptată a cuvântului care face referire la o „instituție medico-sanitară în care se acordă bolnavilor asistență medicală, fără ca aceștia să fie internați în spital” este ambulatoriu şi înseamnă  cuvântul venind din din franţuzescul ambulatoire, iar în latină, ambulatorius. Cuvântul „ambulator” se poate folosi doar ca adjectiv (exemplu tratament ambulator, care nu necesită spitalizare), fiind acceptată şi forma ambulatoriu şi în acest caz. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*