Stiri Brasov

Pe Castelului se va păstra actuala geometrie a străzii, dar vor fi puse borduri mai înalte pentru a se evita parcarea neregulamentară

Lucrari strada Castelului (4)Pentru ca lucrările de reamenajare a străzi Castelului să fie finalizate cât mai repede, s-a luat decizia să se lucreze după programul normal şi sâmbăta, reţeliştii ajungând deja cu săpăturile de pe partea stângă la capătul primului tronson, respectiv la intersecţia cu Michael Weiss. Pe primii 100 de metri au fost introduse deja cablurile în subteran, iar după ce se vor astupa şanţurile, se vor executa săpături şi pe partea opusă, astfel încât pietonii riverani să aibă permanent o cale de acces.

 Trotuare pe ambele părți ale străzii

Primarul George Scripcaru a precizat că în urma discuţiilor pe care le-am avut cu deţinătorii de reţele având în vedere traseele acestor reţele, s-a luat decizia menţinerii actualelor elemente ale geometriei străzii. Astfel, față de proiectul inițial, vor fi amenajate trotuare şi pe o parte şi pe cealaltă, iar pe partea stângă vor fi puse borduri mai înalte, astfel ca maşinile parcate să nu mai blocheze accesul pietonilor. „Trotuarul de pe partea dreaptă îşi va păstra actuala configuraţie, iar trotuarul de pe partea stângă va avea bordură înaltă şi o lăţime de 1,5 metri, urmând ca paralel cu bordura să fie amenajate parcări, pe carosabil. Aceste modificări nu vor avea impact semnificativ asupra graficului de lucrări stabilit anterior”, a declarat primarul George Scripcaru.

Cât timp se va lucra pe acest tronson şi sensurile de circulaţie din zonă se modifică temporar. Pe porţiunea din Michael Weiss, care face legătura cu Castelului, se va putea intra din strada Nicolae Bălescu, până acum, pe această arteră fiind permisă doar circulaţia dinspre Strada Castelului. De asemenea, pe strada Politehnicii se va putea intra dinspre strada Nicolae Bălcescu spre Strada Castelului, astfel încât autoturismele să poată ajunge la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi altor instituţii din zonă.

Lucrările de reabilitare vor include întreaga stradă, până la Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”, respectiv înaintea pantei de la Baza Sportivă Olimpia, care a fost deja reabilitată, însă vor cuprinde trei tronsoane. După ce se va reabilita integral tronsonul până la Michael Weiss va urma apoi tronsonul dintre străzile Michael Weiss şi Apollonia Hirscher (la giratoriul de la transformator), în lungime de aproximativ 250 de metri, iar apoi tronsonul până la Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”, în lungime de aproximativ 300 de metri.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*