Stiri Brasov

Cum se împart banii din rectificarea bugetară la Brașov. De unde s-au primit și unde se duc banii

bani bancaDe la Guvern, în conturile Brașovului au intrat 3,33 milioane de lei, pentru cofinanţarea lucrărilor de investiţii în vederea reabilitării sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică, în conformitate cu Programul de termoficare 2006-2015, respectiv pentru interconexiune reţea de transport apă fierbinte zona nord Braşov  și racordare centrale termice de cvartal zona sud-est Braşov la reţeaua de transport alimentată din CET Nord, lucrări finalizate anul trecut.

În schimb, subvenţia alocată furnizorului de energie termică Tetkron a fost majorată cu suma de 1,5 milioane de lei, necesară pentru acoperirea cheltuielilor până la finele anului, iar alte 13,39 de milioane de lei au fost alocate pentru achitarea obligațiilor restante către furnizorul privat de energie termică. Bani în plus la bugetul Brașovului au mai intrat și din valorificarea unor bunuri, peste un milion de lei, dar și ca urmare a virării unor bani europeni pentru implementarea de proiecte. Astfel, bugetul local rectificat al Municipiului Braşov este în sumă de  685.437.00 lei,  la partea de venituri, şi  726.405.000 lei , la partea de cheltuieli.

Unii au făcut economii, alții au avut nevoie de bani în plus

Alte instituții din subordinea Consiliului Local Brașov au făcut o serie de economii, astfel că bugetele alocate acestora au fost diminuate, banii urmând a fi folosiți în alte scopuri. Astfel, subvenția alocată Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor a fost diminuată cu suma de 2.000 de lei, economie făcută la achiziţia de calculatoare.  Și bugetul Colegiului Naţional Economic Andrei Bârseanu Braşov a fost diminuat cu suma de 13.000 de lei, bani alocați pentru derularea unui proiect de formare în carieră finanțat de Uniunea Europeană, ținând cont că banii europeni necesari implementării proiectului au fost virați în bugetul Bra șovului. Totodată, s-au făcut o serie de economii la lucrările de reparație  și întreținere în  școli, în cuantum de 670.000 de lei, iar banii vor fi redistribuiți la alte capitole. S-au acordat însă 50.000 lei în plus la capitolul „Învățământ”, bani necesari pentru acoperirea unor facturi la utilități.

O serie de instituții publice au primit bani în plus, ținând cont că au făcut noi angajări. Printre acestea se numără Poliția Locală, căreia i-au fost alocate 62.000 de lei, Serviciul Public Administrare, care a primit în plus 21.000 de lei, dar și Public de Administrare Creşe, căruia i-a fost suplimentat bugetul cu suma de 119.000 de lei. În schimb, bugetul Direcției de Servicii Sociale a fost diminuat la Capitolul „Cheltuieli de Personal” cu suma de 336.000 de lei, banii fiind repartizați către instituțiile care au avut nevoie de bani în plus.

Cheltuieli materiale mai mari

Consilierii locali au aprobat la ultima rectificare și majorarea unor cheltuieli materiale. Astfel, Primăria Brașov a primit 170.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii privind acoperişul şi interiorul clădirii, 200.000 de lei au fost alocate pentru achiziţia de mobilier urban pentru locurile de joacă pentru copii, iar 171.000 de lei pentru lucrări de refacere a împrejmuirii Cimitirului Municipal. Nu în ultimul rând, au fost diminuate cofinanțările alocate la început de an, în cuantum de 12.642.000 de lei pentru proiectele „Amenajare zonă turistică Poiana Braşov – amenajare spaţii agrement şi divertisment” şi „Centru de Dezvoltare şi Cercetare Aplicată Transilvania Motorland” a căror implementare a fost amânată.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*