Stiri Brasov

Primăria tinde să închidă robinetul la firma privată Bepco. Vezi aici de ce datorii reeșalonate este vorba

calorifer tetkronConsilierii locali au decis în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor Tetkron o soluţie de avarie, pentru plata datoriilor pe care furnizorul de energie termică în sistem centralizat le are la producătorul privat de agent termic Bepco. Astfel, reprezentanţii Primăriei, împreună cu conducerea Tetkron şi cea a Bepco au căzut de comun acord pentru a reeşalona aceste plăţile restante, astfel ca în luna septembrie să nu se ajungă la un blocaj, ţinând cont că producătorul privat ar risca să rămână fără gaz, iar, implicit braşovenii racordaţi la sistemul centralizat fără apă caldă.

„Pierderile existente ne creează mari probleme din punct de vedere al presiunii bugetare. O să vedem ce soluţii şi variante vom găsi pentru a nu se opri gazul. Pentru început, în şedinţa de astăzi (ieri – n.r.) am decis reeşalonarea datoriilor pe care le avem la Bepco. Totodată, în şedinţa de Consiliu Local am aprobat câteva studii care fac referire la execuţia unor lucrări ce au drept scop redimensionarea unor magistrale, astfel încât să se reducă pierderile. Aceste lucrări, cum ar fi de exemplu desfiinţarea magistralei de pe strada Panselelor şi amenajarea unui nou racord în Astra, astfel ca abonaţii Tetkron din Noua să nu rămână fără agent termic, trebuie efectuate până la începerea sezonului rece, că altfel vor fi în continuare pierderi”, a explicat primarul George Scripcaru.

Pierderi asumate de 22 de milioane de lei

Consilierul local Răzvan Popa a precizat că, în momentul de faţă, Tetkron are datorii către producătorul local de agent termic Bepco în valoare totală de 15 milioane de lei, din care în jur de două milioane de lei sunt o restanţă de anul trecut, iar restul datoriei s-a acumulat în cursul acestui an. „Tetkron şi-a asumat pentru acest an pierderi în cuantum de 22 de milioane de lei. Practic, sunt nişte pierderi constante de când s-a înfiinţat Tetkron. Aceste pierderi sunt generate de starea reţelei, dar şi de numărul prea mic de abonaţi, de aceea, trebuie să luăm măsuri pentru a rezolva aceste probleme, cu toate că este destul de greu să îi convingem pe braşoveni să se întoarcă într-un sistem în care nu au avut încredere. În AGA Tetkron s-a elaborat un grafic de reeşalonare a acestor datorii şi au fost stabilite discounturile pe care producătorul de agent termic trebuie să le acorde societăţi Tetkron”, a explicat Răzvan Popa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*