Stiri Brasov

Reamenajarea Pieţei de Miercuri va costa peste două milioane de lei. Lucrările se vor finaliza în maximum trei luni

Piata de miercuriŢinând cont că actuala Piaţă de Miercuri nu mai corespunde din punct de vedere urbanistic şi pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat, reprezentanţii Primăriei Braşov au întocmit un proiect pentru modernizarea acesteia şi transformarea într-un complex comercial în adevăratul sens al cuvântului. În şedinţa de Consiliu Local de astăzi se vor supune aprobării şi cheltuielile aferente pentru realizarea acestei investiţii, care a fost estimată la suma de 2,32 de milioane de lei

Noul complex ar urma să fie amenajat pe o structură uşoară, iar în incinta sa vor fi amenajate standuri speciale, unde comercianţii îşi vor putea expune marfa. Pereţii de închidere şi învelitoarea vor fi realizate din panouri tip sandwich. Primarul George Scripcaru a precizat că lucrările nu vor dura mai mult de trei luni. Pentru a nu le perturba activitatea comercianţilor, edilii vor încerca să pornească această construcţie pe jumătate din suprafaţă, iar comercianţii să fie comasaţi în cealaltă parte, iar activitatea comercială să fie sistată total în zonă doar timp de o lună.

„Este singura piaţă unde comercianţii sunt cu taxele la zi şi trebuie să le oferim condiţii optime pentru derularea activităţii. Această investiţie va fi pusă în operă din banii pe care i-am strâns din taxele percepute acestor comercianţi. Este vorba de o structură uşoară care nu necesită fundaţie. Va fi făcut din pereţi tip sandviş, care va fi acoperită cu policarbonat, pentru a exista lumină naturală”, a explicat primarul George Scripcaru.

Complexul nu va avea sistem de încălzire, sistemul de ventilaţie urmând să fie unul natural, iar în părţile laterale să fie amenajate şi câteva spaţii verzi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*