Stiri Brasov

Compania de Drumuri a preluat drumul spre Moeciu pentru a-l repara. Deocamdată, nu se ştie şi când se va întâmpla „minunea”!

Drum gropi Sirnea (1)Autorităţile guvernamentale au luat decizia să clasifice şi DJ 112 F, care leagă Moeciu de Jos de Moeciu de Sus, în drum naţional, ţinând cont că şi acesta se află într-o stare jalnică şi are nevoie de reparaţii capitale, mai ales că este un drum de interes turistic. Pentru ca drumul să poată fi preluat de Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) era însă nevoie de o serie de demersuri birocratice, începând de la elaborarea unei hotărâri de Consiliu Judeţean şi finalizând cu o hotărâre de Guvern. În şedinţa de Guvern de ieri s-a adoptat hotărârea prin care această şosea a fost dată în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat Public-Privat şi Promovarea Exporturilor din cadrul CNADNR. „Prin transmiterea către Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat Public-Privat şi Promovarea Exportului a sectorului de drum judeţean DJ 112F km 0+000 – km 8+450, se vor realiza lucrări de amenajare şi modernizare”, se precizează în hotărârea de Guvern.

Reprezentanţii administraţiei judeţene au precizat că este nevoie de reparaţii, dar şi de lucrări de extindere a capacităţii acestei artere care are o lungime de 8,4 km, dar şi de reamenajarea elementelor geometrice şi de efectuarea unor amenajări necesare scurgerii apelor pluviale.

Investiţie de peste 4 milioane de euro

Consiliul Judeţean a întocmit proiectul tehnic pentru repararea acestui drum, anul trecut, iar în conformitate cu estimările făcute de proiectant ar fi nevoie de 19.038.550 de lei (4,16 milioane de euro) pentru realizarea investiţiei, ţinând cont că pe anumite tronsoane este nevoie şi de consolidări ale terasamentului, dar şi de montarea unor ziduri de protecţie pentru a evita alunecările de teren de pe versanţi. „Atât datorită reliefului străbătut, cât şi construcţiilor existente în localitate, traseul drumului poate fi caracterizat ca fiind foarte dificil, cu foarte multe sinuozităţi, procentul de curbe fiind foarte ridicat. Starea părţii carosabile este necorespunzătoare, din cauza traficului intens din această zonă, producând discofort şi nesiguranţă”, se precizează într-un referat întocmit de Serviciului Drumuri şi Poduri din cadrul CJ Braşov.
În aprilie, Guvernul a adoptat şi hotărârea prin care DJ 104 Şercaia – Hoghiz, cunoscut drept „drumul ruşinii”, a fost clasat din drum judeţean în drum naţional, după ce autorităţile judeţene au făcut mai multe demersuri în acest sens. Potrivit devizului făcut de CJ Braşov, reabilitarea acestei şosele care are o lungime de 24 km, era estimată la 22 de milioane de euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*