Stiri Brasov

Şantier şi restricţii de circulaţie pe Griviţei, timp de 45 de zile

apaLucrările de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din Braşov sunt în toi, iar reprezentanţii Companiei Apa au ajuns acum cu săpăturile în zona Griviţei. După ce a fost finalizată introducerea sistemului de canalizare pe străzile Mihai Viteazu şi Plevnei, de mâine, şantierul se va muta, de miercuri, pe B-dul Griviţei, pe porţiunea cuprinsă între Plevnei şi Onix. Pe cei 800 de metri dintre cele două intersecţii se va lucra pe tronsoane de cel mult 100 de metri lungime, astfel ca să nu fie afectat traficul rutier. Pentru început, se va închide prima bandă şi se vor face săpături de sondare, ţinând cont că sunt introduse mai multe reţele, iar în cazul în care nu este loc suficient săpăturile conducta va fi introdusă pe cea de-a doua bandă de circulaţie (de lângă axul drumului), dar tot pe sensul de mers dintre Plevnei şi Onix.

Griviţei va fi asfaltată în întregime

Practic, se va introduce o nouă conductă de canalizare cu diametrul de 800 de mm din fontă ductilă, în locul celei existente care este din oţel. Lucrările de pe B-dul Griviţei se vor finaliza în cel mult 45 de zile. „Le-am solicitat celor de la Compania Apa să îşi concentreze eforturile pe această zonă şi să se intervină pe tronsoane scurte, astfel încât traficul rutier să nu fie blocat. După ce atât Compania Apa, cât şi ceilalţi reţelişti îşi vor finaliza lucrările de pe această arteră, vom turna covor asfaltic”, a explicat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Compania Apa Braşov investeşte, anul acesta, 35 de milioane de euro în modernizarea reţelei de apă şi canalizare din municipiul Braşov, prin Programul POS Mediu, contribuţia Primăriei Braşov fiind de 700.000 de euro.

Se închide Bisericii Române, în zona Transformatorului

De asemenea, începând de astăzi, cei de la Apa vor deschide un nou şantier şi pe Bisericii Române, respectiv pe porţiunea dintre Transformator şi intersecţia cu Avram Iancu, după ce tronsonul spre strada De Mijloc a fost deja finalizat. Şi aici se va monta o nouă conductă de canalizare, cu un diametru de 500 mm şi se va lucra tot pe tronsoane, însă accesul rutier va fi restricţionat singurii care vor mai putea circula cu maşina pe această stradă fiind riveranii. Pentru început, se va închide traficul rutier pe porţiunea dintre Transformator şi strada care merge spre Colina Universităţii, apoi între strada Universităţii şi Sitei, ultimul tronson urmând să fie cel spre Avram Iancu. Lucrările de pe această stradă se vor finaliza în aproximativ 30 de zile. Prin acest proiect mai sunt prevăzute, preintre altele lucrări de modernizare sau extindere a rețelei de apă-canal în cartierele Stupini, Timiș-Triaj, Astra, Brașovul Vechi, Centrul Civic, Tractorul reabilitarea, modernizarea stației de epurare Brașov sau realizarea unei conducte alimentare cu apă de la Uzina de Apă Săcele la rezervoarele Dealul Melcilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*