Stiri Brasov

Hingherii iau la puricat de maidanezi curţile societăţilor comerciale şi ale instituţiilor publice

cainiReprezentanţii Primăriei Braşov au demarat o nouă campanie de sterilizare a câinilor fără stăpân, iar în vizorul autorităţilor au intrat căţeii care s-au aciuat prin curţile unor instituţii sau societăţi comerciale. Viceprimarul Adrian Atomei a precizat că, încă de acum două săptămâni, s-au transmis adrese către conducerile acestor instituţii cu scopul de a le acorda sprijinul necesar angajaţilor de la Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân în capturarea şi sterilizarea acestor patrupede.

„Avem multe astfel de situaţii în care sunt câini la aceste instituţii sau firme care sunt hrăniţi de paznici sau de angajaţi, însă singura problemă este că sunt lăsaţi liberi şi ajung pe stradă provocând unele neplăceri trecătorilor. Le-am cerut sprijinul reprezentanţilor acestor instituţii pentru a putea steriliza câinii, care apoi să fie luaţi cu acte în regulă în grijă de cei care îi hrănesc acum”, a explicat Atomei.

Primăria Braşov împreună cu Asociaţia „Milioane de Prieteni” au decis că una dintre cele mai bune soluţii pentru a gestiona problema câinilor fără stăpân este iniţierea unor campanii de sterilizare atât a patrupedelor care au stăpân, în conformitate cu noile prevederile legislative, dar şi a maidanezilor care sunt îngrijiţi de locatarii unor blocuri sau de angajaţii unor platforme comerciale, dar pentru care nu îşi asumă nimeni responsabilitatea. Acum, este în curs de derulare o campanie până în data de 30 iulie, iar o altă campanie se va derula în perioada 1 – 15 octombrie. Cei care vor să îşi sterilizeze câinele se pot programa la numerele de telefon 0268.547.815 sau 0268.471.202, respectiv la cabinetul de la Azilul din Stupini sau la cel al Asociaţiei Milioane de Prieteni, din Triaj.

3 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*