Stiri Brasov

200 de tone de oțel și 1.200 de metri cubi de beton pentru prima „bucată” din moderna parcare construită în Poiană

Stadiu lucrari parcare Poiana montare armaturi fundatie  (3)Lucrările de amenajare a modernei parcări din Poiana Mică, care au demarat în luna martie, au avansat destul de mult în ultima perioadă, astfel că s-a trecut de unul dintre cele mai grele hopuri în ceea ce privește construcția. Per total, proiectul a fost definitivat în proporție de 10% și, în primul rând, au fost consolidate malurile și a fost deviată conducta de apă care trecea prin zonă. Totodată, au fost finalizate și săpăturile pentru amenajarea fundației, care ajung la o adâncime de 8,25 de metri, față de cota zero, pe aproximativ jumătate din suprafața totală de 10.000 de metri pătrați a parcării, iar pe „pardoseala” parcării, care este la o adâncime de 7,25 de metri, s-a pus hidroizolația bituminoasă, în două straturi, și s-a turnat și un strat de șapă pentru egalizare.

Dacă vremea e bună, în prima jumătate a lui august se toarnă și betonul

Muncitorii au început și montarea armăturilor pentru fundație, iar, până în prezent, s-au băgat 60 de tone de fier beton, dintr-un total de 200 de tone, pentru armătură, pe o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi, dar şi conductele necesare pentru canalizare şi apă.

„În cursul acestei săptămâni (săptămâna trecută –n.r.), am verificat stadiul lucrărilor la această parcare, care sunt în grafic şi sperăm ca în prima parte a lunii august să înceapă şi turnarea betonului pentru fundaţie. Este unul dintre proiectele importante pentru Braşov, care vizează crearea de spaţii de parcare şi facilităţi de transport destinate turiştilor, în aşa fel încât să descongestionăm traficul din Poiana Braşov. Vor fi 434 de locuri de parcare pentru autovehicule, locuri pentru microbuze şi autobuze, locuri pentru vehicule ale persoanelor cu handicap. Parcarea va oferi toate facilităţile unei parcări moderne”, a precizat primarul George Scripcaru.

planse parcare poiana  (2)Proiectul include şi amenajarea unui terminal RAT

Dacă vremea va fi bună, turnarea betonului pentru primul nivel va demara în primele zile ale lui august, urmând să se toarne aproximativ 1.200 de metri cubi de beton. Noua parcare va avea patru niveluri şi vor fi, în total, 434 de locuri, dintre care 102 locuri la subsol, câte 112 locuri la demisol şi la terasă şi 108 locuri la parter. La subsol vor fi rezervate 16 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi. Lângă clădirea parcării va fi amenajat şi un terminal pentru transportul public, astfel că se va mai rezolva o problemă spinoasă pentru staţiune, respectiv parcarea autocarelor şi microbuzelor. Vor fi amenajate 7 locuri pentru microbuze, dar şi 6 locuri pentru autocare, iar alte 2 locuri rezervate pentru autobuzele RAT.  „Foarte important este şi terminalul de transport, care ne va oferi posibilitatea de a prelua turiştii care îşi vor lăsa maşinile în această parcare şi a-i transporta cu autobuze de capacitate mică până în staţiune. Când va fi gata, vom putea discuta despre o regulă care să privească accesul cu autovehiculele în Poiana Braşov”, a mai explicat primarul George Scripcaru.

Proiectul „Amenajare zona turistică Poiana Braşov  – Extindere capacitate parcare şi construcţie terminal transport public” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, şi are o valoare totală de 30.994.085 lei, din care Primăria Braşov suportă o cofinanţare de 2%. Lucrările sunt executate de firma Conforest SA în asociere cu Tong SRL, iar valoarea acestora este de 16.170.264,44 lei cu TVA inclus. Noua parcare va trebuie predată „la cheie”, cel târziu la finele lunii iunie 2015.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*