Stiri Brasov

Pentru consolidarea vechiului Pasaj Fartec sunt necesare 9,77 milioane de lei

Pasaj fartec subred 1După ce în urma expertizei tehnice efectuate s-a constatat că vechiul Pasaj Fartec a început să se cam şubrezească, edilii au decis să îl bage în reparaţii capitale. Pentru început, în ultima şedinţă de Consiliu Local, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici aferenţi acestei investiţii, valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la suma de 9,77 de milioane de lei, investiţia urmând să fie una multianuală.

Pasajul Fartec a fost construit în anul 1971 şi are o lungime de aproape 250 de metri şi o lăţime de peste 12 metri şi a mai fost în reparaţii capitale la începutul anilor 2000. Ţinând cont că este unul dintre cele mai tranzitate pasaje din oraş, iar mult timp pe acesta au circulat şi maşini de mare tonaj, infrastructura acestuia a început să se degradeze. Astfel, în conformitate cu expertiza efectuată de o firmă specializată, una dintre grinzi este serios fisurată, betonul a început să cadă de pe armături, iar acestea sunt ruginite, apa se infiltrează în placa de beton, iar stâlpii de susţinere au şi ei fisuri verticale, iar infrastructura nu are dispozitive antiseismice, aşa cum ar fi necesar.

„Pasajul de pe B-dul Griviţei este unul destul de tranzitat şi face legătura cu şoseaua ocolitoare şi drumul spre Târgu-Mureş. Este foarte important să ne asigurăm că se circulă în condiţii de siguranţă, astfel că, dacă anul trecut am reuşit finalizarea dublării acestui pasaj, anul acesta, putem să ne apucăm de reparaţii capitale la vechiul pasaj fără să perturbăm circulaţia”, a precizat primarul George Scripcaru.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*