Stiri Brasov, Timp liber

Opt cuptoare de pizza, timp de zece zile, la începutul lui august, în Livada Poştei

pizza festivalPrima ediţie a Festivalului de Pizza de la poalele Tâmpei va avea loc în perioada 8 – 18 august, în Livada Poştei, şi va fi organizată chiar de către „părinţii” acestui produs culinar cu specific italian. „PizzaFest” este un eveniment tradiţional napoletan, organizat de obicei în luna septembrie în peninsulă şi reuneşte producători de pizza care respectă reţeta originală. La Braşov, napoletanii vor amplasa opt cuptoare cu lemne, iar toate sortimentele de pizza vor fi coapte pe vatră, după reţete tradiţionale şi cu ingrediente italieneşti.

„Am sprijinit demersurile pentru organizarea acestui festival, care aduce un plus Braşovului şi care se doreşte a fi organizat în fiecare an în oraşul nostru, dacă va fi apreciat de braşoveni. Vor veni cu opt cuptoare de pizza pe lemne, un cort foarte mare, de 30 de metri pătraţi, unde toată lumea va vedea cum se face aluatul. Vor fi folosite ingrediente doar din Italia. Reţetele folosite sunt cele tradiţionale, folosite de foarte mulţi ani în zona din care ei provin (Napoli), unde există şi prima pizzerie atestată, din anul 1738 – Antica Pizzeria Port’Alba”, a precizat consilierul local Răzvan Popa.

Lângă fiecare cuptor vor fi pizza-ri care vor jongla cu aluatul. Vor fi organizate şi diverse concursuri, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, toate pe muzică tradiţională napolentană şi românească. „ Organizatorii festivalului spun că sunt interesaţi să dezvolte şi afaceri în zona Braşovului, în special în zona agriculturii şi a industriei alimentare”, a subliniat Popa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*