Locuri de munca, Stiri Brasov

Tinerii şomeri stimulaţi cu indemnizaţii din bani europeni, ca să îşi găsească un loc de muncă

Rovana Plumb Casa Regionala a TinerilorTinerii de până la 24 de ani fără loc de muncă îşi vor putea găsi mult mai uşor un loc de muncă prin proiectul „Garanţii pentru tineri”, implementat de Guvern, cu bani de la Uniunea Europeană. Programul s-a lansat începând de ieri şi la Braşov, pentru Regiunea Centru, în prezenţa ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb. Valoarea proiectului este de aproape 20 de milioane de lei, iar durata de implementare de 18 luni.

Proiectul se adresează inclusiv tinerilor care nu au nici măcar studii medii. Tot ce trebuie să facă aceştia este să se înscrie în baza de date a Agenţiilor pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În cele patru luni de curs, tinerii vor avea de primit bani, nu de dat, iar, apoi, statul îi va susţine financiar pe cei care se vor angaja. Conform estimărilor coordonatorilor proiectului, la finalul acestuia, aproximativ 2.500 de tineri vor fi integraţi pe piaţa muncii. „Vor fi subvenţionaţi toţi tinerii care vor participa la proiect cu 350 de lei lunar şi alţi 100 de lei pentru transport. Cu acordarea acestor sume vrem să-i stimulăm pe tineri să îşi găsească un loc de muncă. De asemenea, pentru cei care nu au luat Bacalaureatul oferim, tot prin acest program, meditaţii gratuite şi de aceea am si introdus a treia sesiune a BAC-ului. În plus, avem parteneriate serioase şi cu angajatori din mai multe domenii de activitate. Astfel, subvenţionăm locurile de munca oferite tinerilor, cu 900 de lei pe lună pentru ucenicie şi 1.300 de lei pe lună la stagii”, a explicat ministrul Rovana Plumb.

În prezent, în judeţul Braşov, rata şomajului depăşeşte 11%, iar la nivel naţional, aceasta este de aproape 23%. „Scopul nostru este să angajăm cât mai mulţi tineri. Pe Regiunea Centru vor fi 625 de persoane pe care le vom forma şi apoi le vom sprijini activ în găsirea unui loc de muncă”, a preciza Nicoleta Anghel, coordonatorul proiectului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*