Locuri de munca, Stiri Brasov

Poliţia Locală primeşte „întăriri” pentru ridicările auto şi intervenţiile rapide. Vezi ce locuri de muncă vor fi disponibile

Controale trafic mascati Politia Locala Brasov (2)Edilii au decis să suplimenteze efectivele Poliţiei Locale pe anumite departamente şi să scoată la concurs, în următoare perioadă, 14 dintre posturile vacante. Astfel, conform organigramei, la Poliţia Locală Braşov sunt 239 de posturi, însă 58 dintre acestea sunt vacante, 44 dintre acestea fiind posturi de agenţi.

Viceprimarul Adrian Atomei a precizat că în Comisia de Siguranţă şi Ordine Publică din cadrul Primăriei Braşov, s-a luat decizia ca o serie dintre posturi să fie redistribuite către compartimentele unde este necesară o suplimentare de personal cât mai repede, pentru a putea face faţă solicitărilor. Acesta a precizat că, în primul rând, se va suplimenta numărul de posturi de la Biroul de Ridicări Auto, de la 7 la 11, dar şi la Biroul de Intervenţie Rapidă, unde vor fi create încă 4 noi posturi, de la 21 câte sunt în prezent. Totodată, şi la Serviciul de Circulaţie rutieră se vor mai crea 6 posturi noi, numărul total de poliţişti de la acest serviciu urmând să fie de 21. „Din cauza aglomeraţiei din trafic nu se respectă prevederile legale cu privire la staţionarea autovehiculelor, dar există şi alte încălcări ale regulilor de circulaţie. Nici Poliţia Naţională nu dispune de suficient personal pentru a gestiona situaţia, astfel că am încercat să echilibrăm această situaţie”, a explicat Atomei.

Şi la Biroul de Siguranţă şi Pază Obiective se vor mai crea încă 10 posturi, pe lângă cele 26 existente, ţinând cont că Poliţia Locală a încheiat un contract de pază pentru obiectivele RAT Braşov şi astfel are nevoie de personal suplimentar şi pe acest compartiment. „Noua organigramă va fi supusă aprobării Consiliului Local în şedinţa de la finele acestei săptămâni, iar, apoi, vom scoate aceste posturi la concurs. 10 dintre aceste posturi le-am transformat în posturi cu grad debutant, astfel ca să aibă acces şi persoanele care au vechime mai puţină, ţinând cont că la concursurile anterioare am avut o serie de candidaţi aflaţi în această situaţie”, a precizat viceprimarul.

Premii pentru poliţiştii sportivi

Poliţiştii locali braşoveni s-au remarcat în ultimii ani şi în domeniul sportiv, fiind membrii ai Asociaţiei Sportive „Urşii Fioroşi”. Astfel, în cadrul Cupei Poliţiei Naţionale la fotbal (la care au participat peste 25 de echipe de la diferite compartimente ale Poliţiei Naţionale sau echipe de la alte structuri locale din ţară) aceştia au reuşit să joaca finala mică, după ce au învins echipa Criminalisticii Naţionale. Nici la şah, poliţiştii locali braşoveni nu au rămas mai prejos, iar unul dintre agenţi a reuşit să obţină locul II. Viceprimarul Adrian Atomei a precizat că în următoarea şedinţă de Consiliu Local va propune premierea poliţiştilor care s-au remarcat la aceste competiţii sportive.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*