Stiri Brasov

Revine în dezbatere gratuitatea pe RAT cu două variante – pentru toți cei care au venituri de până în 1.500 de lei sau doar pentru pensionari

Autobuz rat brasovConsilierii locali brașoveni se vor reuni în ședință de plen, vinerea aceasta, iar printre proiectele introduse pe ordinea de zi se numără două variante de acordare a gratuității pe mijloacele de transport în comun, după cum reiese din ordinea de zi postată pe site-ul brasovcity.ro. Astfel, executivul Primăriei Brașov a introdus pe ordinea de zi atât proiectul social-democraților privind acordarea gratuității pe RAT exclusiv pensionarilor și un alt proiect propus de nouă consilieri PNL și PDL privind acordarea de gratuitate pe RAT pentru toate persoanele care au venituri brute de până în 1.500 de lei.

Acordarea de facilități pe RAT a iscat unele dispute între consilieri, în ședința de la începutul lunii mai, iar , atunci, în urma votului majorității aleșilor locali s-a decis ca de la 1 iulie 2014 să se extinde gratuitatea care era în vigoare pentru pensionari, respectiv ca toți vârstnicii care au venituri de până într-o mie de lei să primească 15 călătorii gratuite pe RAT, față de 10 călătorii pentru pensionarii cu venituri de până în 800 de lei, cum fusese până la această dată. De această măsură, conform estimărilor municipalităţii, beneficiază 31.668 de braşoveni, din totalul de 72.048 de pensionari din municipiul Braşov. Dacă va fi aprobată varianta cu gratuitate extinsă și pentru cei care sunt în câmpul muncii, dar au venituri brute de doar 1.500 de lei, numărul beneficiarilor ar fi mult mai mare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*