Stiri Brasov

76 de școli din Brașov vor fi în șantier vara aceasta. Unele dintre acestea au intrat deja în reparații

santier scoalaPrimăria Braşov a demarat încă de săptămâna trecută lucrările de reparaţii şi igienizare în unităţile de învăţământ din Braşov, astfel ca până cel târziu în 15 august şantierele să fie închise, iar anul şcolar să înceapă în bune condiţii. Astfel, încă de săptămâna trecută, în şapte dintre cele 46 de grădiniţe din oraş, dar şi la Şcoala Generală nr. 13 din cartierul Tractorul au început lucrările de reparaţii.

Practic, în fiecare unitate se vor face zugrăveli interioare, se vor repara acoperişurile sau hidroizolaţiile, dar şi parchetul lambriurile şi locurile de joacă din curţile acestora, unde este necesar. De asemenea, începând de astăzi, se va mai lucră în alte două grădiniţe, dar şi la Liceul Aprily Lajos, iar în cursul săptămânii, se vor mai deschide şantiere în câte trei şcolii şi licee, dar şi în opt grădiniţe. În vederea realizării acestor lucrări, edilii au încheiat, anul trecut, un contract – cadru cu zece firme, însă, în funcţie necesarul de lucrări stabilit de către conducerile unităţilor şcolare se vor încheia contracte subsecvente pe fiecare dintre cele 86 de unităţi şcolare din municipiul Braşov.

„Anul acesta, am încercat să acoperim cât mai mult din solicitările şcolilor, astfel ca elevii braşoveni să beneficieze în următorul an şcolar de cele mai bune condiţii de învăţare. Celor 10 firme cu care avem semnat acest contract – cadru le-am pus în vedere că vrem să finalizăm lucrările până la jumătate lui august, pentru ca să se poată face şi curăţenia, până la începerea activităţilor efective în şcoli sau în grădiniţe”, a precizat primarul George Scripcaru.

În total, urmează să se realizeze lucrări de reparaţii în 76 de unităţi, iar în restul doar lucrări de igienizare ţinând cont că s-au făcut renovări în anii precedenţi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*