Stiri Brasov

Tot mai multe şantiere se deschid în „buricul târgului”: de joi, şi pe strada Mihail Sadoveanu

Lucrari Mihail Sadoveanu (3)Începând de joi, strada Mihail Sadoveanu va intra în şantier, circulaţia rutieră fiind închisă încă de ieri pentru a se putea pregăti „terenul”. Primii care vor interveni sunt reprezentanţii Companiei Apa, care trebuie să efectueze o intervenţie în regim de urgenţă la reţeaua de apă potabilă din această zonă. După ce Compania Apa îşi va termina treaba şi ceilalţi reţelişti vor începe lucrări pentru a înlocui conductele şi cablurile din această zonă. După ce toţi deţinătorii de reţele îşi vor termina treaba, reprezentanţii municipalităţii vor trece la reabilitarea carosabilului, a troatuarelor şi amenajarea de parcări, ţinând cont că această stradă era destul de deteriorată.

Lucrarea face parte din programul de reabilitare a străzilor din centrul istoric, însă în acest caz, deoarece este o stradă cu trafic mai intens, va fi asfaltată, nu pavată cu granit, pe zona destinată circulaţiei auto. Strada Mihail Sadoveanu a fost refăcută cu piatră cubică pe porţiune dintre vechiul sediu al Telefoanelor şi Republicii, unde accesul auto este permis doar riveranilor, iar pe această porţiune reţeliştii nu vor mai interveni ţinând cont că şi-au terminat treaba de atunci.

Lucrările pe Hirscher, aproape de final

Tot în cadrul lucrărilor de reabilitare a străzilor din centrul vechi, este în curs de finalizare al treilea tronson al Străzii Apolonia Hirscher, lucrare de reabilitare care a început pe 10 iunie şi care se va finaliza în curând. Această stradă este refăcută cu pavaj din granit şi rigolă pe mijloc, după modelul celorlalte străzi din centrul vechi, urmând să fie refăcută reţeaua de iluminat. Totodată, în curs de finalizare este şi strada Valentin Wagner, care va fi refăcută tot în stil medieval, ca şi restul străzilor istorice din oraş care au fost transformate în pietonal. Nu în ultimul rând, edilii îşi propun şi începerea lucrărilor de reabilitare a carosabilului şi trotuarelor pe întreaga porţiune a străzii Castelului, după ce luna trecută, a fost asfaltată porţiune din zona Bazei Olimpia, care era foarte deteriorată fiind pavată cu piatră cubică .

Primăria înmulţeşte limitatoare de viteză şi restricţiile, pe unele străzi

Primăria Braşov a demarat şi un amplu program de creştere a siguranţei pe străzile Braşovului, astfel că în ultima perioadă, în mai multe zone intens circulate, cum ar fi pe Bulevardele Saturn şi Valea Cetăţii au fost montate limitatoare de viteză la aproape toate „zebrele”, ţinând cont că s-au petrecut şi unele accidente. Primarul George Scripcaru le-a cerut reprezentanţilor Poliţiei Rutiere şi Serviciului de Amenajare Drumuri şi Siguranţa Circulaţiei din Primărie comisiei o analiză asupra efectelor măsurilor introduse până acum, respectiv restricţiile impuse pe anumite străzi, montarea de limitatoare sau amenajarea de refugii pentru pietoni între sensurile de circulaţie, precum şi continuarea amenajărilor, acolo unde se impune.

Totodată, şi braşovenii pot adresa sugestii reprezentanţilor municipalităţii în vederea îmbunătăţirii ciruclaţiei rutiere, dar şi pentru creşterea siguranţie în trafic. Astfel, în şedinţa Comisiei de Circulaţie din această săptămână s-a decis introducerea restricţiei de circulaţie de 30km/h pe strada Maior Cranţa, ţinând cont că locatarii din zonă s-au plâns că se circulă cu viteză pe anumite porţiuni, iar strada este destul de îngustă, existând riscul producerii unor incidente.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*