Stiri Brasov

Prețul pentru un loc de parcare în Șchei a ajuns și la 400 de lei, după licitație, chiar dacă au rămas zeci de locuri libere

Blocatoare opritoare parcare resedinta (3)Deși Primăria a amenajat mai multe locuri de parcare decât necesarul pentru locuitorii din cartierul Șchei, câteva locuri din acest cartier au fost „râvnite” de mai mulți vecini, astfel că s-a ajuns ca chiria anuală pentru un loc de parcare să fie și de 400 de lei.

De exemplu, în zona cuprinsă Poarta Şchei şi Piaţa Unirii (străzile C-tin Brâncoveanu, Băilor, Prundului etc),  pentru cele 126 de locuri disponibile, s-au înscris de fapt la licitaţie 57 de persoane, fiind atribuite 62 de parcări, ținând cont că unele persoane au luat mai multe locuri. Chiar dacă erau locuri suficiente pentru toată lumea, pe strada Prundului nouă locuri s-au atribuit cu sume între 160 şi 310 lei/an, ținând că fiecare vroia să aibă mașina sub fereastră, iar pe Constantin Brâncovenau, două locuri au fost atribuite cu 300 şi respectiv 400 lei/an, față de 156 de lei, cât era prețul normal.

Și proprietarii de maşini din zona dintre Piaţa Unirii și Pietrele lui Solomon (străzile Podul Creţului, Învăţătorilor, Vasile Saftu, Egalităţii, Latină etc) au putut să liciteze pentru un loc de parcare. Şi în acest caz, au fost adjudecate mai puţin de jumătate din locurile amenajate. Astfel, pentru cele 129 de locuri au licitat 39 de persoane, fiind atribuite la final 61 de parcări de reşedinţă. Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, a precizat că persoanele care nu au reuşit să obţină un loc de parcare de reşedinţă în cartierul Şchei vor putea să se înscrie la licitaţia pentru restanţieri, care fi organizată pe 29 septembrie, la ora 10.00. După această dată, toate locurile rămase libere vor fi transformate în locuri de parcare publice, unde plata se va face prin SMS, la fel ca în toate celelalte zone ale oraşului.

În ce zone se vor mai licita locuri de parcare

Nu în ultimul rând, în luna iulie sunt programate mai multe serii de licitaţii, pentru locuri de parcare din zona centrală şi cartierul Tractorul. Pe 2 iulie, de la ora 10.00, se vor licita parcările de pe Dealul Cetăţii nr.103-117, Dealul de Jos nr.5A,5B, 7, 9,12, 14, 18, 20 şi Str.Nicolae Filimon. Pe 4 iulie, tot de la aceeaşi oră, sunt programate licitaţiile pentru strada Bisericii Române nr. 52A, 52 B şi 52C. Pe 7 iulie este programată licitaţia pentru atribuirea locurilor de parcare nou amenajate pentru strada Matei Basarab (numerele 43, 70, 72, 74, 82, 84, 86, 88 şi 90).

Pe 9 iulie sunt programate atribuiri pentru străzile Traian Vuia nr. 1, 3 şi  Karl Lehmann. Pe 11 iulie,  urmează să fie licitate locurile de parcare nou amenajate în zona Tractorul, pe strada str. G-ral Dumitrache nr.10-12, str. G-ral Mociulschi nr 7,9 şi str. Manole Diamandi. Din luna septembrie, vor fi programate reatribuiri pentru locurile rămase libere în mai toate cartierele.  Programările licitaţiilor pot fi consultate pe portalul Primăriei Braşov,  www.brasovcity.ro,la rubirca „Primăria Braşov”, meniul „Acte Normative”/„Regulamente”/„Regulament atribuire locuri de parcare”.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*