Stiri Brasov

Echipamente şi dotări de peste 730.000 de lei pentru noul Ambulatioriu al Maternităţii

maternitatea brasovLucrările de modernizare a Ambulatoriului Maternităţii din Braşov se apropie de final, iar, recent, Consiliul Judeţean Braşov, a atribuit şi contractele pentru echiparea spaţiilor modernizate cu mobilier, dar şi echipamente medicale. Valoarea totală a dotărilor pentru ambulatoriu este de 737.407 de lei, fără TVA, iar în urma licitaţiei derulate, echipamentele vor fi livrate de doi furnizori.

Astfel, echipamentele medicale vor fi furnizate de firma Proton din Capitală, aceasta oferind un preţ de 438.973 de lei, faţă de 442.050 de lei, cât fusese valoarea estimată, pentru acest contract depunându-şi oferta două societăţi. În schimb, pentru furnizarea mobilierului, contract estimat la 352.950 de lei, au fost depuse trei oferte, dintre care doar două au fost admisibile, iar contractul a fost atribuit firmei Novaintermed, care a avut cu cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic, respectiv 298.434 de lei.

După ce procesul de reabilitare se va încheia, în ambulatoriul maternităţii va exista şi un cabinet de neonatologie, iar celelalte patru cabinete vor fi specializate pe oncologie ginegologică, infertilitate, contracepţie, dar şi pe monitorizare maternofetală, urmând a exista şi un punct de recoltare. Totodată, acestea vor fi dotate cu: ecograf echipat doppler, negatoscop, colposcop şi electrocauter. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial (POR), iar valoarea investiţiei este de 2.169.119,60 lei, din care suma de 1.700.200 de lei este eligibilă. Consiliul Judeţean Braşov va plăti din fonduri proprii partea de cofinanţare care este de doar 2%. În prezent, la Ambulatoriul de la Maternitate se tratează, zilnic, 25 de paciente, în intervalul 7.00-15.00.

Un comentariu

  1. Pingback: Echipamente de peste 730.000 de lei pentru noul Ambulatioriu al Maternităţii (Eveniment) - Stiri locale | Ziare locale online din România

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*