Stiri Brasov

Se scot la licitaţie locurile de parcare noi din Şchei, Centru şi Tractorul. Vezi aici ce se întâmplă cu locurile libere din restul oraşului

Blocatoare opritoare parcare resedinta (3)Edilii braşoveni vor scoate la licitaţie o serie de noi locuri de parcare amenajate în municipiul Braşov. Primele locuri de parcare scoase la mezat sunt cele din zona Şchei. Astfel, joi, de la ora 10.00, vor fi licitate locurile din zona cuprinsă între str. Constantin Brâncoveanu, Băilor, Prundului, Fântâna Roşie şi Piaţa Unirii, iar, vineri, tot de la 10.00, cele amenajate în zona cuprinsă între Strada Latină, Vasile Saftu şi Podul Creţului. Deşi în realitate locurile de parcare din zonă sunt ocupate în permanenţă, doar câteva zeci de persoane au depus solicitare pentru închirierea unui loc.
Ce rămâne liber devine parcare publică
Locurile care nu vor fi atribuite la aceste licitaţii vor fi transformate în locuri de parcare publice. „În cazul în care nu avem solicitări înregistrate vom transforma toate aceste locuri în locuri publice, ca şi în centru. Dosarele pentru ocuparea locurilor de reşedinţă trebuie să conţină pe lângă cerere şi copie după talonul autoturismului, şi un act doveditor, carte de identitate sau contract de vânzare-cumpărare al proprietarului pentru a face dovada că locuieşte în zonă”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei.
Totodată, în iulie, se vor organiza licitaţii pentru atribuirea locurilor amenajate recent în zona centrală şi în cartierul Tractorul.
Astfel, în 2 iulie, de la ora 10.00, se vor licita parcările de pe Dealul Cetăţii Nr.103-117, Dealul de Jos Nr.5A,5B, 7, 9,12, 14, 18, 20 şi Str.Nicolae Filimon. Pe 4 iulie, tot de la aceeaşi oră, se vor organiza licitaţii pentru atribuirea noilor locuri amenajate pe str. Bisericii Române Nr.52A, 52 B şi 52C, iar pe 7 iulie, de la ora 10.00, va fi organizată licitaţia pentru strada Matei Basarab (numerele 43, 70, 72, 74, 82, 84, 86, 88 şi 90). Pe 9 iulie, tot de la aceeaşi oră, pentru străzile Traian Vuia nr. 1, 3 şi Karl Lehmann. Pe 11 iulie, urmează să fi licitate locurile de parcare nou amenajate în zona Tractorul, respectiv pe strada str. G-ral Dumitrache nr.10-12, str. G-ral Mociulschi nr 7,9 şi str. Manole Diamandi.
Peste 1.300 de locuri adjudecate la reatribuire
Nu în ultimul rând, din 1 septembrie şi până pe 20 octombrie se vor face din nou licitaţii de reatribuire pentru locurile rămase libere în toate cartierele Braşovului. În prima sesiune de reatribuiri din acest an (desfăşurată în perioada 14 aprilie – 10 iunie), au fost închiriate braşovenilor 1.359 de locuri de parcare. Lista completă a străzilor pentru care se vor face reatribuiri ale locurilor de parcare rămase neocupate este disponibilă şi pe site-ul Primăriei la categoria Acte normative/Regulamente/Regulament atribuire locuri de parcare. În municipiul Braşov sunt amenajate 42.425 de locuri de parcare de reşedinţă care pot fi închiriate pe o perioadă de cinci ani, la preţuri cuprinse între 120 şi 156 de lei pe an, în funcţie de zonă.

3 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*